Surpriză la PSD Călăraşi. Dan Şova ar putea avea contracandidat la şefia Organizaţiei judeţene

Sova

Până la alegerile pentru stabilirea conducerii  Organizaţiei Municipale Călăraşi a PSD, Dan Şova era singurul candidat pentru şefia Organizaţiei Judeţene Călăraşi a PSD, ministrul deja vorbind despre modul în care va conduce organizaţia după data de 6 aprilie (data alegerilor judeţene) , semn că protejatul lui Ponta consideră Conferinţa Judeţeană a PSD Călăraşi doar o formalitate pentru punerea sa în funcţie.

După alegerile municipale de la Călăraşi, mai mulţi PSD-işti din judeţ şi-au exprimat nemulţumirea despre direcţia în care a luat-o PSD Călăraşi, unele voci începând să vorbească despre faptul că schimbarea pe care o aşteptau ar putea să nu se producă.  PSD-iştii se tem că Dan Şova ar putea conduce organizaţia de la Călăraşi cu aceeaşi eficienţă pe care a avut-o şi Oana Mizil. Venirea Oanei Mizil, în 2010, la conducerea PSD Călăraşi, a dus organizaţia în situaţia în care să nu aibă decât un parlamentar şi câţiva primari. Unii social-democraţi de la Călăraşi cred că atâta vreme cât Dan Şova va fi ocupat cu prerogativele funcţiei de ministru, organizaţia PSD Călăraşi ar fi condusă de aceleaşi persoane care au făcut din PNL partidul nr. 1 în jueţul Călăraşi.

PSD-iştii nemulţumiţi de candidatura lui Dan Şova cred că mai potrivit pentru preluarea conducerii organizaţiei judeţene ar putea fi directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, fost vicepreşedinte al PSD Călăraşi. Prezent la Conferinţa Municipală a PSD Călăraşi, Liviu Muşat a spus că doreşte să se implice în reconstrucţia partidului dar nu a precizat dacă este interesat de preluarea conducerii organizaţiei judeţene.

Liviu Muşat a făcut un pas înapoi din politica activă, în 2010,  după ce organizaţia de la Călăraşi a PSD a fost preluată de Oana Mizil. Liviu Muşat se remarcase ca un contestatar aprig al Oanei Mizil avertizând că aceasta nu va reuşi să conducă eficient organizaţia judeţeană a PSD, cu consecinţe extrem de grave pentru partid.

În prezent, majoritatea susţinătorilor Oanei Mizil se află în funcţii de conducere, la diferite nivele de decizie ale PSD Călăraşi.

Later edit: După ce informaţia publicată de noi a ajuns să facă ceva vâlvă în organizaţia PSD, Liviu Muşat a simţit necesar să vină cu precizări pe pagina sa de Facebook. Le redăm, fără nici un comentariu:

Aduc pe aceasta cale multumiri tuturor colegilor (daca intr-adevar sunt sau este vorba doar de colegi intre ghilimele…) in a caror viziune as fi o varianta de conducator al organizatiei PSD Calarasi! Este o ipostaza care trebuie sa onoreze pe oricine, deci si pe mine!
Cu toata responsabilitatea afirm aici si oriunde ca aceasta ipostaza nu se regaseste printre planurile mele. Nu imi doresc si nu imi propun aceasta inalta onoare si, prin urmare, nu voi participa la aceasta competitie.
Cu colegialitate si recunostinta,
Liviu Musat

Unii au citit și asta: