Suspect de coronavirus, internat la Spitalul de Urgență Călărași

Direcția de sănătate publică a județului Călărași a transmis un comunicat de presă prin care informează că în data de 29.02.2020, dimineața, au fost primite informații prin intermediul Serviciului Județean de Ambulanță al județului Călărași, în legătură cu un pacient, adult, din mediul rural, prezentând febră în seara anterioară apelării.

Pacientul a venit în România la data de 23 februarie 2020, moment la care localitatea și regiunea din care a venit nu făceau parte din cele vizate de instituirea unor măsuri speciale, în Italia.

Pentru a preveni orice îndoială cu privire la starea sa de sănătate, acesta a fost transportat și izolat la Spitalul Județean de Urgență Călărași, secția de boli infecto–contagioase, conform procedurilor, prin apelarea la serviciul 112, cu ajutorul unui mijloc de transport adecvat, aparținând I.S.U. Călărași, în condiții de securitate.

Starea pacientului este bună, stabilă conform evaluării făcute de medicul de specialitate din spital. A fost recoltat exudat nazofaringian și probele au fost trimise la Institutul Național Matei Balș.

Direcția de sănătate publică din Călărași va trimite o informare asupra rezultatelor probelor de laborator imediat ce acestea vor fi comunicate.

În data de 29.02.2020, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași monitorizează 40 de persoane din județ, aflate în autoizolare la domiciliu.

Starea de sănătate a persoanelor autoizolate este bună, acestea nu prezintă simptome și se află în legătură permanentă cu DSP Călărași.

În acest moment, nu sunt persoane în carantină în județ.

Unii au citit și asta: