Tămădău: Doi fraţi acuzaţi că au omorât un bătrân pentru băutură

În noaptea de 28-29 martie, în urma eforturilor conjugate ale poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, criminaliştilor şi celor de ordine publică, au fost identificaţi doi bărbaţi din Satul Şeinoiu, Comuna Tămădău Mare, suspecţi de omorul comis în noaptea de 24/25 martie a.c. asupra lui D. Drăgan de 82 de ani, din aceeaşi localitate, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

În ziua de 26 martie a.c., în jurul orei 12:00, Postul de Poliţie Tămădău Mare a fost sesizat de S. Monica, de 47 ani, din București, despre faptul că l-a găsit decedat în casă pe tatăl său, D. Drăgan, de 82 ani, care locuia singur în Satul Şeinoiu. În urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă.

Poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat multiple activităţi operative şi de cercetare în cooperare cu poliţişti criminalişti şi cei de ordine publică din Călăraşi, Fundulea şi Tămădău Mare, în urma cărora au fost identificaţi suspecţii, D. Gigi, de 29 ani, şi T. Radu, de 18 ani, fraţi, ambii din Satul Şeinoiu, Comuna Tămădău Mare.

Cei doi au fost găsiţi în această noapte pe raza Comunei Gurbăneşti, la o fermă în construcţie, unde se ascundeau de vineri, după comiterea faptei.
Cercetările efectuate au relevat faptul că fraţii au consumat băuturi alcoolice şi au pătruns în locuinţa victimei cu intenţia de a sustrage vin şi alte bunuri. Fiind surprinşi de bătrân, l-au lovit cu un topor în cap şi i-au aplicat alte lovituri pe toată suprafaţa corpului, răni care i-au produs decesul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au luat, în dimineaţa de 29 martie a.c., măsura reţinerii suspecţilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la tâlhărie şi omor deosebit de grav, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă.
D. Gigi şi T. Radu au fost introduşi în arestul I.P.J. Călăraşi.

Imaginile reprezintă locurile unde suspecţii au ascuns hainele purtate la momentul comiterii omorului

Unii au citit și asta: