Tânăr din Modelu, reținut de polițiști

În dimineața zilei de 02 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control, pe strada Plevna, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Modelu, județul Călărași.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge și urină, cea din urmă fiind pozitivă.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 336 alin. 2 din Codul Penal, respectiv de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii permisului de conducere și eliberarea dovezii înlocuitoare, fără drept de circulație.

La nivelul județului Călărași, în weekendul 1-3 noiembrie 2019, polițiștii au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost aplicate 261 de sancțiuni contravenționale, fiind constate 12 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și 1 de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii au reținut 37 de permise de conducere, 9 dintre acestea pentru alcool.

Unii au citit și asta: