in

Tânăr fără permis a furat un taxi ca să se plimbe

Un taximetrist din Slobozia s-a bucurat atunci când un tânăr i-a cerut o cursă mai lungă, mai exact să-l ducă din Slobozia la Dragoş Vodă, fără să ştie însă, că la destinaţie, va rămâne fără maşină. Taximetristul s-a dat jos să intre într-un magazin, să cumpere ceva, dar a uitat să scoată cheile din contact. Suficient pentru ca tânărul client să sustragă autoturismul.

Noroc cu poliţiştii din Calarasi, care l-au depistat pe tânărul amator de plimbare, pe strada Soloboziei din municipiul reşedinţă de judeţ, în jurul orei 23,30, după cum precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, subinspector Ramona Tudor.

Din verificările efectuate s-a stabilit că autoturismul este utilizat în regim de taxi de către C. CORNELIU DANIEL, de 33 ani, din Municipiul Slobozia, Judeţul Ialomiţa, care l-a transportat pe P. CRISTIAN-ŞTEFAN din Slobozia până în Comuna Dragoş Vodă, Judeţul Călăraşi. Ajuns la adresa indicată, P. CRISTIAN-ŞTEFAN a profitat de neatenţia taximetristului, care a coborât la un magazin şi a lăsat cheile în contact, şi a sustras autoturismul, pe care l-a condus până în Municipiul Călăraşi.

P. CRISTIAN-ŞTEFAN a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.  În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.