Tărăcilă a acuzat PC Călăraşi de trădare

În discursul său din timpul Conferinţei judeţene a PSD Călăraşi, fostul senator Doru Ioan Tărăcilă a declarat, în mod repetat, că partidul trebuie să-şi găsească duşmanii din afară şi să lupte împotriva acestora: „Adversarul nostru este în afară. Acolo este duşmanul. Aici trebuie să fim şi mai ales să rămânem prieteni.”

Tărăcilă crede că alegerile vor fi câştigate de PSD, în 2012, doar dacă toate forţele din partid se vor uni, sugerând o mai mare atenţie în politica de alianţe, acuzând PC Călăraşi de trădare la constituirea actualului Consiliului judeţean Călăraşi: „Puterea de la Călăraşi a fost constituit prin trădare – în sensul că parte din alianţii noştri, în primul rând PC-ul, în loc să voteze cu noi, aşa cum era corect, a votat de partea liberalilor. Apoi cu prefectul provenit din acest partid, care nouă ne era aliat la Centru, ne-au luat nu mai puţin de 21 de primari.”

Doru Ioan Tărăcilă şi-a asumat şi toate greşelile pe care le-a făcut, mărturisind că pentru victoriile PSD îşi felicită colegii, iar pentru înfrângerea din 2008 suferită de social-democraţii din Călăraşi le transmite acestora: „Trageţi în Tărăcilă!”

Unii au citit și asta: