in

Tărăcilă: “Este prematur să discutăm dacă mă voi întoarce în PSD”

poze-prefect-taracila-CalarasiLucru deja cunoscut, aseară Guvernul a luat hotărârea de a elibera din funcţie toţi prefecţii şi subprefecţii care au fost numiţi, în ţară, cu susţinerea PSD. Şi la Călăraşi, Doru Ioan Tărăcilă a fost eliberat din funcţia de prefect, în locul său fiind numit Niculae Enciu (cu susţinere PDL).

Astăzi, la puţin după ora 12, Doru Ioan Tărăcilă îl aştepta pe noul prefect:
“Hotărârea (de eliberare din funcţie – nr.r.) încă n-a venit, dar bineînţeles că mi-am luat măsurile de rigoare în sensul de a-mi strânge catrafusele pe care le am în birou. Am predat şi legitimaţia de prefect. Aştept să apară domnul Enciu, ca să-l felicit pentru instalare.”

Doru Ioan Tărăcilă a declarat pentru Portalul de ştiri infoMuntenia.ro că se va întoarce la ocupaţia sa de bază, de avocat în cadrul Baroului Călăraşi. Întrebat dacă se va întoarce în PSD, Tărăcilă a precizat: “Este prematur să discutăm această chestiune. Am înţeles că la nivelul organizaţiei de acum s-au aşezat în poziţii de luptă în campanie electorală. Nu ştiu dacă vor avea nevoie de mine în perioada aceasta. N-am discutat. În ceea ce mă priveşte, cred că voi lua o decizie în perioada ce urmează. În momentul de faţă nu sunt deloc încorsetat politic, fiind independent întrucât m-am autosuspendat din partid şi voi hotărî în perioada care urmează ce voi face.”

Doru Ioan Tărăcilă a mai declarat că nu are nimic să le reproşeze nici celor din Guvern nici celor din PDL, câtă vreme protocolul de colaborare dintre PSD şi PDL nemaifiind în vigoare i se pare normaş şi de bun simţ ca el să plece.