in

Tărăcilă: “Jaful armat de la Călăraşi este o palmă dureroasă dată Poliţiei călărăşene”

Jaf armat Calarasi (11)Prefectul judeţului Călăraşi, Doru Ioan Tărăcilă, s-a pronunţat extrem de ferm asupra cauzelor care au dus la posibilitatea ca în municipiul reşedinţă de judeţ să poată ave aloc un jaf armat în plină zi.

Tărăcilă crede că lipsa de autoritate care se regăseşte la nivel de Poliţie poate duce la haos şi producerea unor evenimente grave care să pună în pericol siguranţa cetăţenilor şi a bunurilor. Prefectul a precizat că jaful armat produs la Călăraşi „este o palmă dureroasă dată Poliţiei române în general şi Poliţiei călărăşene în special”.

Prefectul judeţului Călăraşi consideră că este inadmisibil ca Poliţia să ridice mâine în sus a neputinţă în faţa fenomenului infracţional câtă vreme cetăţenii plătesc taxe şi impozite sperând să poată fi protejaţi pe stradă, în case sau la locurile de muncă.

Tărăcilă s-a declarat de partea administratorului magazinului de bijuterii care a ripostat trăgând cu o armă de vânătoare în direcţia tâlharilor, rănind pe unul dintre aceştia: „În ceea ce mă priveşte, sunt total de acord cu reacţia celui din magazin şi regret că n-a avut o armă de foc mai puternică. Pentru că ar fi fost în sprijinul Poliţiei care se transforma în reprezentanţii morgii în acea situaţie, şi aveau chestiunea rezolvată.”

Prefectul s-a grăbit să spună că, desigur, nu trebuie depăşită limita legitimei apărări, însă „dreptatea, adevărul şi punerea la punct a infractorilor trebuie făcută ca o ripostă fermă…”.

„Nu sunt eu chiar adeptul lui Vlad Ţepeş, dar nu ar strica să mai pice câţiva tâlhari din ăştia la datorie”- a declarat prefectul Doru Ioan Tărăcilă.

www.infomuntenia.ro

Prefectul îi ia apărarea directorului acuzat că fluieră în birou şi pe holuri

Călăraşi | Accident grav în intersecţia de la Volna