in

Tărăcilă: “Ne îndreptăm spre un oraş urât în care se construieşte haotic, unde autorităţile cheltuiesc sume uriaşe doar pentru a crea impresia că dezvoltă cartiere rezidenţiale”

poze-prefect-taracila-CalarasiÎntr-un interviu acordat ziarului Evenimentul de Călăraşi, prefectul Doru Ioan Tărăcilă se arată extrem de nemulţumit de modul în care se dezvoltă municipiul Călăraşi, acuzând administraţia locală că nu are o strategie coerentă de dezvoltare. Citiţi în continuare declaraţia prefectului Tărăcilă:

“Călăraşiul este un oraş cu un trecut bogat dar din punctul  meu de vedere este un oraş fără viitor şi asta numai din cauza noastră, a autorităţilor publice. Constat, cu mare dezamăgire, că după 20 de ani de la revoluţie nu există o viziune  coerentă asupra dezvoltării muncipiului.

Există din păcate strategii de dezvoltare  atât la nivelul municipiului cât şi a judeţului doar pe hârtie, ce sunt  plătite cu sume mari de bani din bugetul public. Aceste strategii sunt cotate fără viitor deoarece   nu pleacă de la resursa locală- omul, cetăţeanul şi priorităţile sale. Ele nu stabilesc o ţintă spre care să ajungem în 10 sau 50 de ani.

Înclin să cred că vom rămâne acelaşi oraş de câmpie prăfuit, unde întoarce trenul, în condiţiile în care autorităţile locale nu conştientizează că dezvoltarea muncipiului nostru trebuie să fie strâns legată de  necesităţile cetăţenilor şi nu a unor grupuri de interese.

Cu regret o spun că ne îndreptăm spre un oraş urât în care se construieşte haotic şi unde autorităţile locale cheltuiesc sume uriaşe din bugetul public doar pentru a crea impresia că dezvoltă cartiere  rezidenţiale. Există scandalul cu acele căsuţe din Dumbrava unde administraţia locală a aruncat importante sume de bani pentru reţele de utilităţi, acei bani sunt aruncaţi pe apa Sâmbetei  pentru că în  municipiul nostru nu există două străzi curate şi bine amenajate atât la intrarea cât şi la ieşirea din localitate.”

Citiţi interviul, integral, în Evenimentul de Călăraşi.