Tărăcilă şi-a dat seama că s-a lăsat înconjurat de mulţi pupincurişti

Într-un articol publicat pe blogul său personal, intitulat “Amici de ocazie”, fostul senator PSD şi vicepreşedinte al Senatului, DoruIoan Tărăcilă, face o analiză dură asupra felului de “prieteni” de care s-a lăsat înconjurat de-a lungul anilor. În analiza pe care o face, Tărăcilă se descoperă naiv în ceea ce priveşte prietenii constatând că mulţi dintre aceştia nu sunt decât pupincurişti de meserie:

“Am privit cu mai multă atenție în jurul meu și mi-am dat seama că de multe ori nu vedem ”pădurea din cauza copacilor”. Am descoperit tovarăși de drum, cu care am urcat Golgota în acești ultimi 20 de ani. Modești, dispuși la  muncă și sacrificii, dar absenți atunci când se împărțeau bucatele.

Am descoperit prieteni pe care timpul își pusese în mod solid amprenta. Unii obosiți, lipsiți de perspectivă și dispuși la multe concesii, iar alții hotărâți să meargă alături până la capăt.

Am descoperit însă în preajmă și o specie care a proliferat periculos. Lipsiți de coloană vertebrală, lingușitori, servili sau chiar slugarnici. Nu reușiseră să aibă alt merit în afara celui de a-ți deschide ușa la venire sau la plecare, de a ține evidența zilelor de naștere, de a cunoaște bine bârfa târgului sau de a-ți trimite o bezea de sărbători. Pe cont propriu nu reușiseră în niciun domeniu. Nu aveau trecut, prezentul nu-l concepeau decât în prezența ta, dar sperau să aibă viitor. Într-un cuvânt…erau pupincuriștii!

Mi-am dat seama că-i cunoșteam de multă vreme, dar îi vazusem de-abia acum. Așa cum sunt! Goi pe interior sau exterior, nevolnici, lipsiți de scrupule sau caracter, dispuși la orice compromis!

Erau colegi,erau prieteni,erau oamenii pe care de multe ori mă bazasem și în care îmi pusesem multe speranțe. Naivitatea ce mă caracterizează în privința prietenilor, se ridică de pe ochii mei ca o ceață de toamnă. Trăiam sentimente contradictorii. Oameni care până mai ieri te sufocau în acțiuni sau sentimente, care-ți mâncau timpul prețios numai din dorința bolnăvicioasă de a-ți fi în preajmă, astăzi, sau …ieri, la ziua judecății, au fost absenți.

Le poți gasi scuze, sau te poți bucura crezând că au devenit verticali. În situația în care vrei să te minți și singur. În realitate cred, sau au crezut că te retragi, că rămân orfani și că nu sunt capabili să meargă în viață pe picioarele proprii.

Pentru felul lor de a fi, aidoma pupincuriștilor din orice regim și de oriunde în lume, au preferat nu să se schimbe ei, ci să-și continue jalnica preocupare schimbând doar fundul pe care-l pupă cu sârg în  continuare. Sigur, nu trebuie sa fii surprins. Este singura lor modaliate de viață. Sigur nu trebuie să fii supărat, decât eventual dacă nu cumva și ție a început să-ți placă. Dacă într-adevăr ar trebui să te superi pe cineva, acest cineva nu poți fi decât…TU…pentru că tu i-ai acceptat în preajmă, nedându-le peste mână sau bot, lăsând impresia că locul lor este alături de tine.”

După ce deputata Oana  Niculescu Mizil a obţinut conducerea organizaţiei judeţene Călăraşi a PSD, fostul senator Doru Iona Tărăcilă s-a retras din viaţa politică, păstrându-şi calitatea de membru al partidului, dar nemaifiind văzut pe la sediul formaţiunii politice pe care a fondat-o la Călăraşi.

Unii au citit și asta:

7 Comentarii

 1. DA! Din ciclul “Hai sa ne punem cenusa-n cap”, domnul fost-senator incearca sa ne spuna ca se simte vinovat ca a acceptat pupincuristi pe langa dansul. Ideea e ca avea nevoie de ei pentru a-si hrani orgoliul imens. Si nu numai ca i-a acceptat dar le-a mai dat si cate ceva de ros, ca deh, slugile trebuie hranite. Dar oare care ar fi motivul pentru care nu a promovat pe nimeni mai sus (la Bucuresti)? Oare slugile? Care ar fi motivul pentru care l-a adus pe Armas aici la noi? Oare pupincuristii? Deci recunoaste, indirect, ca TOTI de langa dansul erau praf si pulbere si nu s-a gasit nici unul bun pentru a fi sustinut, nu? Tot asa l-a adus si pe Roibu si nu mai stiu cum , la europarlamentare. Oare slugile au preluat IAS Drumu’ Subtire si Fabrica de zahar? A vrut sa faca primavara cu un ghiocel (bondoc) sustinandu-l pe Deculescu pt presedinte. Hai domnule fost-ministru, ne lasati…? Prea bate la ochi!

 2. Sa ne spuna si noua daca este adevarata informatia despre activitatea sa privind implicarea in mineriade cand se plimba ci masina politiei si chema oamenii la Bucuresti pentru a salva “democratia” impusa de el ,Iliescu si toata clica lor. Atunci cauta pupincuristi ?
  Daca este nevoie revenim cu foto. ps. CINE SE ASEAMANA SE ADUNA.

 3. Din ce am citit scris despre sau de catre Doru Ioan Taracila nu m-a impresionat nimic. Ei bine aceste scrieri m-au impresionat. Retras intr-un con de umbra si-a adunat gandurile in biroul sau, intr-un colt al casei si si-a dat seama ca, acum, cand nu mai are functie, putere, acei multi care nu mai pridideau cu telefoanele acum au uitat de el. Este un sentiment greu. Cred ca atunci cand era in putere ar fi fost mai bine sa ajute oameni de calitate, care chiar aveau nevoie de un punct de sprijin(oameni ci studii- masterate, doctorate) si nu oameni care nu doreau decat marirea cifrei de afaceri. Acum respectivii pupincuristi se ocuma de Oana Mizil- stiu asta din surse sigure. Ce sa spun, iti lasa un gust amar povestea asta. In ciuda antipatiei politice pe care o am fata de dansul ii urez Sarbatori Fericite si multa sanatate.

 4. sa nu uitam ca taracila nu a facut nimic pt calarasi . s-a inconjurat de pupincuristi pt ca i-a placut sa fie laudat si ridicat in slavi . sa nu uitam ca nu a oprit devalizarea sidercai , sa nu uitam ce a facut prin ecas…. cum a acumulat avere ? prin leafa de senator ?

 5. a condus filiala psd a judetului multi ani , dar cand pierdea alegerile , nu era suficient de barbat pt a-si da demisia . nu are onoare , nu are cuvant… acum primeste tot ceea ce merita .

 6. Mesaj cenzurat din cauza limbajului obscen
  —————————————————————————————-

  *AVERTISMENT! Mesaj editat de un administrator. Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat în material. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, acuzaţii grave fără probe, atacuri la persoana autorului materialului, precum şi jigniri, trivialităţi, injurii aduse altor persoane sau celorlalţi cititori care au postat un comentariu se va sancţiona prin cenzurarea parţială a comentariului, ştergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta, sau de a accesa site-ul nostru, prin blocarea IP-ului folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*