in

Taxi naval pe Dunăre, Călăraşi – Silistra

dunarea-calarasiÎncepând de sâmbătă, 28 noiembrie, va deveni funcţională cursa de transport fluvial de pasageri, pe Dunăre, în regim de taxi, care va asigura legătura între oraşele Călăraşi (România) şi Silistra (Bulgaria).

Transportul va fi asigurat de patru ambarcaţiuni de mici dimensiuni, pentru transport de pasageri, în valoare de 50.000 de euro, fiecare. Investiţia a fost realizată de o firmă privată din Silistra – Bulgaria, aceeaşi care deţine hotelul de cinci stele „Drustar”. Proiectul a fost pus în practică în urma unui parteneriat public – privat, între firma bulgărească şi primăriile din Călăraşi şi Silistra.

Primăria Călăraşi a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, locul de acostare şi va asigura paza acestora în perioada de staţionare.

Programul de funcţionare al taxiurilor vamale pe traseul Călăraşi – Chiciu – Silistra este: plecare din Călăraşi (Parcul central) la orele 11,00 şi 16,00; plecare din Silistra (Hotel Drustar) la orele 10,00 şi 15,00.

Costul unei curse va fi de de 10 euro, dus-întors.

“Este un proiect comun ambiţios menit să realizeze un flux mai bun de transport între localnici şi să intensifice tranzitul turiştilor şi schimburile comerciale. Şi nu este singurul, deoarece intenţionăm, în câţiva ani, să finalizam şi proiectul podului dintre Silistra şi Călăraşi.” a declarat primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu.

www.infoMuntenia.ro