Taximetrist pirat la Călăraşi: Amendă de 3500 lei şi suspendarea dreptului de utilizare a maşinii pentru 6 luni

Poliţiştii Serviciul Rutier Călăraşi, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Judeţean Transporturi Călăraşi şi reprezentanţi R.A.R. Călăraşi, au desfăşurat în perioada 02 – 03 noiembrie a.c., pe raza municipiului Călăraşi, o acţiune pentru verificarea în trafic a legalităţii activităţilor de transport rutier public de persoane în regim taxi în scopul impunerii unui climat de ordine şi siguranţă publică prin depistarea persoanelor care practică în mod ilegal activitatea de taximetrie:

Prin activităţile desfăşurate în trafic s-a urmărit eliminarea pirateriei din domeniu, verificarea activităţii taximetriştilor autorizaţi, conştientizarea opiniei publice asupra intervenţiei punctuale şi graduale a poliţiştilor în locurile şi situaţiile care afectează climatul de normalitate în desfăşurarea unor servicii de interes public, impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie, diminuarea concurenţei neloiale, verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi şi verificarea funcţionării corecte a aparatelor de taxat.

Au fost verificate 60 de autovehicule, fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, dintre care 4 conform prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, şi 13 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Valoare totală a amenzilor aplicate a fost de 7 150 lei.
Poliţiştii au retras 4 certificate de înmatriculare şi au reţinut un permis de conducere.

Exemplu:
Poliţiştii au depistat în trafic pe F. Adrian, de 54 ani, din municipiul Călăraşi, care conducea autoturismul marca Dacia Logan şi efectua activităţii legale de transport de persoane în regim de închiriere. Acesta a fost sancţionat cu amenzi în valoare totală de 3 500 lei pentru desfăşurarea de activităţi de transport de persoane fără să deţină autorizaţie şi pentru că, în momentul depistării, efectua transporta o persoană, fără să fi încheiat vreun document fiscal pentru evidenţierea plăţii anticipate a transportului.
Poliţiştii au luat şi măsura reţinerii certificatului şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, suspendând dreptul de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni.

Unii au citit și asta: