in

Taximetrişti ce transportau persoane în regim taxi, depistaţi de Poliţie

o-TAXI-facebook

Poliţiştii rutieri au desfăşurat în perioada 05 – 09 octombrie 2015, activităţi de supraveghere și control a traficului rutier din municipiul Călărași, fiind depistați 10 taximetriști care desfășurau activități de transport persoane în regim taxi fără respectarea prevederilor Legii 38/2003 privind taximetria.

Celor 10 taximetriști le-au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 lei, fiind reținut un permis de conducere, în vederea suspendării.

Din încălcările prevederilor legale constatate de polițiști, cele mai multe au fost cu privire la neutilizarea lămpii taxi și a aparatului de taxare pentru poziția ocupat, deși în momentul opririi taximetriștii transportau clienți. 6 dintre aceștia au primit câte o sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei pentru acest gen de abatere.

Un alt aspect constatat a fost acela legat încălcarea obligației de afișare în locuri vizibile, atât la interior dar și pe caroseria autoturismelor a tarifelor practicate și a însemnelor de identificare proprii, în această situaţie fiind găsiți 4 taximetriști care au primit amenzi cuprinse între 500 și 1000 lei.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călăraşi: mai puţini şomeri în luna septembrie

Taximetrist cu permisul suspendat şi amendă de peste 1900 lei