in

Teama de normal

caffeDe câte ori, goana după împlinirea unui vis te-a rupt de bucuria de a savura realitatea?

Fiecare dintre noi avem vise pe care dorim să le vedem, într-o zi, împlinite. Am fost educaţi că trebuie să luptăm pentru împlinirea viselor şi că oamenii puternici şi le văd, întotdeauna, împlinite.

Numai că realitatea este de multe ori alta, pentru că visele noastre nu sunt mereu, cu adevărat, visele noastre. De prea multe ori, visele noastre sunt doar ambiţii şi orgolii mărunte, în comparaţie cu ce trebuie să luăm de la viaţa aceasta.

Multe femei se lasă furate de ambiţii profesionale, sunt implicate în tot felul de proiecte per-onale, şi amână mereu momentul în care să-şi poată strânge, la pieptul tânăr, copilul. Uită-te la cea mai bătrână mamă din România, care la cei 67 de ani, a realizat că nicio realizare din viaţa sa nu poate egala mira-colul naşterii unui copil. În tinereţea sa, cu siguranţă, a fost preocupată de cariera profesională, dar la amurg de viaţă a realizat că teama de normalitate i-a furat multe bucurii.

Câţi dintre noi suntem înspăimântaţi că am putea fi condamnaţi la o existenţă normală când de fapt tocmai aici stă secretul împlinirii unui om?

De ce ţi-e teamă să fii normal?!

Marius STROE