Tehnici simple pentru a-ți crea o stare de bine

Practicile spirituale sunt o modalitate excelenta de a aduce spiritul de joaca si recunostinta inapoi in viata ta. Aici sunt 11 astfel de practici amuzante, inaltatoare si pline de inspiratie:

1. Lucrurile marunte sunt cele care te fac sa te simti bine.
Inspira cu dragoste un ulei esential de levantica, iasomie sau portocala.
Mananca o „hrana a fericirii” – portocale, mango, orice cu vanilie sau o bucata zdravana de ciocolata neagra cruda. Poarta un „obiect al fericirii” – o fotografie amuzanta, un sticker cu o fata fericita sau o piatra mica ce iti va reaminti sa iti luminezi chipul.

2. Pune jos telefonul si fa o detoxifiere digitala.
Ia-ti o ora pauza in fiecare zi pentru a-ti opri telefonul, computerul si tabletele. Acum respira!
Trage un pui de somn, mergi in parc(SMS-urile nu sunt permise) sau fa o conversatie fata in fata cu un prieten.

3. Fa troc cu prietenii tai.
Treci prin toate bijutieriile, pantofii, accesoriile si hainele vechi. Alege lucruri care nu iti mai vin fiindca simti ca nu ti se mai potrivesc.
Invita-ti prietenii/prietenele sa faca la fel, adunati-va toti si trageti o petrecere de trocuri. Fieare poate pleca cu un dar sau doua si nimeni nu trebuie sa cheltuiasca nici un banut.

4. Fa-ti un borcan al recunostintei si impartaseste-l cu cineva.
Gandeste-te la oamenii din viata ta fata de care esti recunoscator. Pentru fiecare persoana, pune o moneda intr-un borcan. Spune pentru ce esti recunoscator.

Cand ai terminat, ia banii si da-i pentru opere de caritate, sau unui prieten nevoias, sau cuiva care ii va aprecia. Sa stii ca tu emani dragoste si apreciere prin lume.

5. Actele intamplatoare de bunatate fac o karma buna.
Este nemaipomenit sa fii bun fata de prieteni si familie, dar cum este sa faci ceva pentru cineva complet strain? Ajuta pe cineva sa treaca strada sau cumpara un ceai pentru cel care sta in frig. Incearca sa privesti fiecare persoana pe care o intalnesti ca si cum ai fi Dumnezeu deghizat.
Potrivit traditiei hasidice, „De fiecare data cand ajuti o persoana, se naste un inger”.

Citește mai mult: viataverdeviu.ro

Unii au citit și asta: