Terapie prin stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităti instituţionalizaţi din Călăraşi

complex servicii comunitare

ASOCIATIA PRIN VIATA IMPREUNA a lansat sambata, 25 ianuarie 2014, proiectul „Terapie prin stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităti instituţionalizaţi din Călăraşi”. Proiectul se desfasoara in parteneriat de catre ASOCIATIA PRIN VIATA IMPREUNA si Complexul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap Sever Calarasi din cadrul DGASPC Calarasi, beneficiind de o finanţare din partea MOL România, în valoare de 17.000 lei si se va finaliza in august 2014.
Scopul proiectului „Terapie prin stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităti instituţionalizaţi din Călăraşi”  este oferirea de programe de  recuperare prin stimularea senzoriala a copiilor cu dizabilitati din Centrul de plasament pentru copii cu handicap sever. Pentru activitatile de recuperare prin programele de  stimulare senzoriala in cadrul proiectului se va amenajarea în interiorul centrului un spaţiu funcţional pentru stimularea senzorială a copiilor cu dizabilităţi.

Realizarea efectivă a obiectivului principal al proiectului “Terapie prin stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităti instituţionalizaţi din Călăraşi”presupune asigurarea unui parteneriat eficient ce promovează valorile etice, morale, sociale,  prin mobilizarea şi responsabilizarea factorilor relevanţi în vederea asigurării condiţiilor de dezvoltare generală şi a respectării drepturilor copiilor cu dizabilităţi.

Problematica copilului cu dizabilităţi este vastă, nevoile de intervenţie fiind prezente în toate sferele de dezvoltare: motorie, senzorială, cognitică, afectivă.  Proiectul îşi propune să intervină asupra creării senzaţiilor, cunoaşterii şi recunoaşterii lor şi mai ales asupra obţinerii unor reacţii emoţionale  adaptate şi integrate situaţiei de stimulare, astfel încât să se producă,  fie şi timid, premisele acumulării unor cunoştinţe noi ce pot determina reducerea dependenţei copilului cu handicap şi integrarea lui ulterioară, cel puţin în spaţiul personal.

Proiectul se va desfasura in Calarasi la adresa Complexului de Servicii Comunitare pentru copii cu handicap sever din Calarasi, str. Gradinitei nr.1. In baza acordului de parteneriat DGASPC CALARASI va pune la dispozitie un spatiu functional pentru amenajarea unei Sali pentru terapie senzoriala in cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copii cu Handicap Sever. Asociatia va achizitiona prin proiect echipamente si materiale necesare realizarii programelor de stimulare senzoriala.

Asociatia PRIN VIATA IMPREUNA a fost infiintata in 2012 la initiativa unei persoane cu dizabilitati, ANCA MARIA BOTOI si  este o organizatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica, al carei scop este : imbunatirea conditiilor de viata ale persoanei cu orice forma de handicap, precum si a familiilor in grija carora este acesta, precum si sprijinirea tratarii si reabilitarii, integrarea sociala a persoanei cu handicap.

 MOL România și Fundația pentru Comunitate sprijină în acest an 18 organizații non-profit, acordându-le o finanțare totală în valoare de 300.000 de lei în cadrul celei de-a cincea ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Prin diversele proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă, compania MOL a contribuit la sprijinul a peste 6.500 de copii care suferă de boli cronice, sunt afectaţi de dizabilităţi, sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. ASOCIATIA PRIN VIATA IMPREUNA  mulțumește pe această cale companiei MOL România și Fundației pentru Comunitate pentru colaborare și susținerea financiară a acestui proiect.

Unii au citit și asta: