Todiruţ nu mai este şeful IPJ Călăraşi. Acesta se întoarce la Suceava

Todirut-Ioan-Nicusor-sef-IPJ-Calarasi

După ce, în ultimul an, a ocupat funcţia de inspector şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, comisarul-şef Todiruţ Ioan Nicuşor se poate întoarce liniştit acasă.

Perioada de detaşare a acestuia la comanda IPJ Călăraşi s-a încheiat în data de 4 iunie iar faptul că în ultimele luni a stat mai mult în concediu medical i-a făcut pe mulţi poliţişti de la Călăraşi să creadă că Todiruţ le este încă şef. Şef la Călăraşi nu mai este dar comisarul-şef este încă în concediu medical.

Surse din cadrul IGPR ne-au declarat că Todiruţ este aşteptat să preia funcţia pe care a lăsat-o la Suceava, înainte de a fi detaşat la Călăraşi, aceea de şef al IPJ Suceava. Dar înainte de asta, comisarul-şef trebuie să-şi rezolve problemele de sănătate, aerul de Călăraşi, departe de casă, se pare că nu i-a priit lui Todiruţ.

Cât despre conducerea IPJ Călăraşi, la comanda unităţii se află, momentan, comisarul-şef Ion Nicolae, urmând că Ministerul Administraţiei şi Internelor să decidă dacă acesta va rămâne în această funcţie până la organizarea concursului pentru postul rămas vacant ori va fi delegată o altă persoană.

Cu un CV profesional impresionant, numele lui Todiruţ a fost implicat, însă, într-o controversă deloc onorabilă. DNA a deschis un dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, cercetându-se condiţiile condiţiile în care IPJ Suceava (la comanda căruia se afla Todiruţ) a cumpărat, în 2006, cu 11,6 milioane de lei, un imobil care fusese evaluat, în acelaşi an, la 4 milioane de lei.

Dacă va scăpa de suspiciunile legate de acest caz, comisarul-şef Todiruţ Ioan Nicuşor îşi va putea vedea, nestingherit, de conducerea IPJ Suceava.

Unii au citit și asta: