Trafic de alcool la Calarasi: colonelul (r) de politie Dan Burducea era unul dintre şefii reţelei (VIDEO)

În dimineaţa de 25 septembrie a.c., peste 90 de efective de poliţişti din cadrul  I.J.P.F. Călăraşi şi I.P.J. Călăraşi, comisari ai Gărzii Financiare, cu sprijinul informativ şi suportul tehnic al structurii judeţene a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), au desfăşurat simultan 7 descinderi pentru efectuarea de percheziţii la domiciliile membrilor unei reţele şi ai unor societăţi comerciale implicate în traficul cu alcool, se arată într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Călăraşi.

Activitatea infracţională a celor 10 membri ai reţelei, despre care se deţineau informaţii referitoare la implicarea în traficul ilegal cu alcool şi alte produse accizabile, a fost monitorizată timp de aproximativ 4 luni, în cadrul operaţiunii complexe “Acciza”.

Şefii reţelei de transport şi distribuţie a alcoolului sunt foşti poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, care şi-au încheiat raporturile de serviciu cu această instituţie cu ani în urmă, prin pensionare.

Doi dintre aceştia, Burducea Dan, de 60 ani, din Municipiul Călăraşi, şi Mihai Viţă, de 55 ani, din Comuna Grădiştea, Judeţul Călăraşi, au fost depistaţi în flagrant în jurul orei 06,30, în timp ce intenţionau să depoziteze la o societate comercială din Municipiul Călăraşi cantitatea de 3000 de litri de alcool prelucrat, pentru care nu au putut prezenta documente justificative.

Simultan, s-au efectuat controale economice la 7 societăţi comerciale de pe raza Judeţului Călăraşi şi Municipiul Bucureşti, în urma cărora a fost confirmată reţeaua de distribuţie ilegală a alcoolului în vânzările cu amănuntul, unităţi unde a fost descoperită o altă cantitate de 4300 de litri din acelaşi tip de alcool prelucrat.

Întreaga cantitate de alcool descoperită a fost ridicată în vederea indisponibilizării. Toate activităţile în cauză s-au desfăşurat sub coordonarea grupului de lucru constituit la nivel judeţean pentru combaterea evaziunii fiscale.

Cercetările vor fi continuate de poliţişti şi procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, conform prevederilor Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi stabilirea cu exactitate a prejudiciului.

Citiţi despre acelaşi subiect:

Fost comandant de poliţie implicat în traficul cu alcool: Dan Burducea a fost prins în flagrant

Dan Burducea, fostul şef al Poliţiei Municipale Călăraşi, traficant de alcool

Unii au citit și asta: