Tragedie la Budești: Bătrână singură a ars în casă

SMURD-zapada
Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti a intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore şi 40 de minute

În data de 08.02.2015, ora 09.33, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze pe strada Floarea Soarelui din localitatea Aprozi (sat aparţinător de oraşul Budeşti), pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând Emiliei A.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum la nivelul întregii locuinţe, pe o suprafaţă de aproximativ 55 de metri pătraţi.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza amplasării necorepunzătoare a materialelor combustibile (pat cu saltea) în apropierea unui mijloc de încălzire (sobă cu acumulare de căldură), fiind astfel posibilă generarea incendiului, care în scurt timp s-a generalizat.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore şi 40 de minute.

În camera în care a izbucnit incendiul a fost găsită de către pompierii militari şi proprietara casei, o bătrână în vârstă de 84 de ani, aceasta fiind carbonizată.
La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă în acest caz nu a fost necesară intervenţia acestuia, femeia fiind gasită decedată (arsă în proporţie de 95 %).

În urma incendiului au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 55 de metri pătraţi, material lemnos din structura podului, uşi, fereste, elemente de mobilier, aparatură electrocasnică şi materiale textile.

Unii au citit și asta: