Tragedie la Dragalina: Pasagerul unui Renault a murit din cauza unei căruţe

În seara de 02 iunie a.c., ora 23.45, pe D.N. 21, în afara Comunei Dragalina, Judeţul Călăraşi, în timp ce conducea autoturismul marca Renault Laguna, M. FLORIN, de 31 ani, din Municipiul Bucureşti, a intrat în impact cu un atelaj cu tracţiune animală, care a pătruns pe carosabil, de pe un drum din câmp, fără a acorda prioritate de trecere vehiculelor care circulau pe drumul prioritar, anunţă Biroul de Presă al IPJ Calarasi.

După impactul dintre cele două vehicule, conducătorul căruţei a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, abandonând atelajul şi caii. În urma accidentului a rezultat decesul lui D. MARIAN, de 42 ani, pasager pe locul din dreapta faţă în autoturism, şi vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

Cercetările efectuate de politisti au condus la identificarea lui P. NICOLAE, de 38 ani, din comuna Dragalina, conducătorul vehiculului cu tracţiune animală implicat în accident şi care a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără acordul organelor de poliţie. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Căruţele nesemnalizate, care nu respecte regulile elementare de circulaţie pe drumurile publice au devenit un pericol, uneori mortal, pentru şoferi, odată cu deschiderea sezonului la diferite lucrări agricole.

În seara de 03 iunie a.c., în jurul orei 21.40, pe D.N. 31, în afara Comunei Chiselet, Judeţul Călăraşi, N.CONSTANTIN, de 34 ani, din Municipiul Olteniţa, în timp ce conducea autovehiculul marca MERCEDES SPRINTER, din direcţia Călăraşi către Olteniţa, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo, nesemnalizat corespunzător, încărcat cu fân, condus de I.PĂUN, de 29 ani, din Comuna Chiselet,  care a pătruns pe carosabil, de pe un drum lateral, fără să se asigure.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului atelajului hipo şi avarierea autovehiculului, care s-a răsturnat pe partea stângă, în direcţia de mers.

Unii au citit și asta: