Tragedie pe Balta Cocorilor: Un bărbat și-a pierdut viața

În data de 18.01.2020, ora 05.59, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe Balta Cocorilor din satul Coțofanca, comuna Gurbănești, pentru căutarea a doi bărbați cu vârste de 42, respectiv 47 de ani, despre care existau informații că s-au înecat într-o amenajare piscicolă.

Unul dintre bărbați, cel mai tânăr, în vârstă de 42 de ani, a reușit să iasă singur la mal și a fost preluat în jurul orei 06.25 (18.01.2020) către un echipaj al S.A.J. Călărași și transportat la Spitalul din orașul Lehliu Gară, pentru verificări mai amănunțite.

Pentru cel de-al doilea bărbat dispărut în apele bălții Cocorilor s-au efectuat căutări cu scafandrii din data de 18 ianuarie, ora 06.30 până la momentul în care a fost găsit și extras din apă, pe data de 19 ianuarie, în jurul orei 16.30.

Mai multe echipaje de căutare salvare din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară și un echipaj de scafandri din cadrul Unității Speciale de Salvatori a I.S.U. București-Ilfov au căutat două zile trupul bărbatului cu ajutorul ambarcațiunilor și a echipamentelor specifice.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care bărbatul în vârstă de 47 de ani şi-a pierdut viaţa.

Unii au citit și asta: