in

Tragedie pe Borcea: Un pescar găsit mort şi unul dispărut

Postul de poliţie Jegălia a fost sesizat în ziua de 15 ianuarie a.c., ora 08.50, de către R. PETRUŢA de 28 ani, din localitate, cu privire la faptul că soţul său, R. NINEL, de 32 ani, a plecat la pescuit cu barca pe Braţul Borcea în data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, împreună cu I. MARIAN, de 43 ani, şi nu s-au mai întors la domiciliu, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

În urma verificărilor efectuate de către echipa operativă, deplasată la faţa locului, pe digul protejat al Braţului Borcea, din Comuna Jegălia, a fost găsit cadavrul lui R. NINEL. La examinarea sumară nu s-au constatat urme vizibile de violenţă.

Cadavrul a fost transportat la Secţia de Medicină Legală Călăraşi în vederea efectuării necropsiei, stabilindu-se de medicul legist că „moartea a fost violentă şi s-a datorat şocului hipotermic consecutiv refrigerării”.

Două zile la rând, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitaţi să intervină cu mijloacele din dotare pentru căutarea lui Marian I., despre care, se presupune că s-ar fi înecat în apele braţului Borcea în data de 14 ianuarie. Pentru căutarea acestuia, pompierii militari au efectuat manevre specifice între km 41 şi km 62. Căutările s-au încheiat fără rezultat, persoana dispărută nefiind găsită, informază purtătorul de cuvânt al ISU Barbu Ştirbei Călăraşi.