in

Tragedie pe malul Borcei. Două persoane și-au pierdut viața

Vineri, 7 ianuarie 2022, în jurul orei 15.45, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călărași au fost solicitați să intervină de urgenţă pentru extragerea a trei persoane din apa rece a Borcei și pentru a acorda primul ajutor de urgenţă.
Două persoane de sex feminin si-au pierdut viața, iar o a treia, de sex masculin, a ajuns la spital în stare de hipotermie.

Pompierii s-au deplasat la fața locului, în municipiul Călărași, în zona Parcului Mare, pe malul brațului Borcea, cu mai multe echipaje de intervenţie: un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj se primă intervenţie și comandă, respectiv cu o barcă pneumatică cu motor.

Au fost extrase rapid din apă cele trei persoane, două dintre acestea fiind în stop cardio-respirator, iar o a treia în stare de hipotermie.
Din nefericire, medicul de pe ambulanța S.A.J. Călărași, aflat la fața locului, a declarat decesul celor două persoane de sex feminin.
Cea de-a treia persoană, un bărbat, a primit îngrijiri din partea paramedicilor SMURD și a colegilor de la Ambulanță, acesta fiind transportat de urgenţă la Uniunea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Călăraşi.

Cele 2 femei declarate decedate sunt Niculina Oprea (77 de an și Veronica Oprea (47 de ani). A treia persoană este Săndel Oprea (55 de ani), iar starea lui este stabilă.
Cei trei, cunoscuți cu afecțiuni psihice, au mai avut o tentativă de sinucidere în 2017, când au băut otravă și s-au aruncat în apele Borcei din zona fabricii Romply.
Familia Oprea a ajuns să locuiască pe străzile din oraș după ce locuința le-a fost scoasă la vânzare de autorități pentru neplata datoriilor. Au primit o locuință socială, pe care au pierdut-o tot din cauza datoriilor.
Băncile din zona RCS&RDS au fost noua lor casă, urmate de băncile de lângă Banca Românească.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care două persoane și-au pierdut viața, iar o a treia a ajuns în stare de hipotermie la spital.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Creștere a cazurilor de Covid-19, în județul Călărași

Film românesc cu Selly, la Cinema Călărași (vezi trailer)