Transportul de marfă și de călători, verificat de inspectorii ITM Călărași

În ultima săptămâna a lunii octombrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi – Serviciul Control Relaţii de Muncă a desfăşurat Campania Naţională privind respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislaţiei şi a directivelor europene ce vizează detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale transpuse în legislaţia naţională.

În cadrul campaniei, au fost verificaţi 26 de angajatori care prestează activităţi de transporturi rutiere de mărfuri (cod CAEN 4941) şi transporturi urbane, suburbane şi metropolitane de călători (cod CAEN 4931).

În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 28 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3000 lei.

Inspectorii de muncă au desfăşurat controale comune (identificări pe teren), în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transport Rutier (ISCTR).

Unii au citit și asta: