Transportul de marfă și de persoane, verificat de polițiștii călărășeni. Sancțiuni pentru călători

În perioada noiembrie – decembrie 2020, la nivel naţional, se desfăşoară o acţiune ce vizează transportul de persoane, pentru verificarea respectării prevederilor legale de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În data de 4 noiembrie 2020, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, au desfăşurat o acţiune pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de marfă şi de persoane pe raza municipiului Călăraşi.

Acţiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

În urma acţiunii, poliţiştii au verificat 116 autovehicule dintre care 64 de mijloace de transport persoane, au legitimat 168 de persoane, fiind aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.690 de lei, 25 dintre aceste sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea obligativităţii purtării măştii de protecţie.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare.

Oamenii legii recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în misiune.

Totodată, poliţiştii îi sfătuiesc pe cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte mască de protecţie atât în mijloacele de transport în comun, cât şi în celelalte locuri prevăzute de legislaţia în vigoare, să nu se expună riscurilor.

Unii au citit și asta: