in

Traseismul politic este, în continuare, la modă

PSD e cel mai mare beneficiar al fenomenului primarilor traseiști. Un raport facut de Expert Forum a analizat modul în care primarii în funcție au schimbat tabăra politica înainte de alegerile din acest an.

Cercetarea arată că cei mai mulți candidați au fost câștigați de PSD – 279. Majoritatea sunt de la PNL. Social-democratii au pierdut 48 de primari.
La rândul său, PNL a câștigat 99 de candidați, cei mai mulți de la PSD și independenți, dar a pierdut 188 de primari. USR a pierdut 26 de edili, din care peste jumătate au mers la PSD și a câștigat un singur primar de la PNL.
Cei mai mulți candidați care au schimbat partidul au fost din județele Teleorman, Vâlcea, Buzău și Timiș.

Care este situația traseismului local la Călărași

Conform Expert Forum, în județul Călărași, 5 primari și-au schimbat culoarea politică, față de apartenența pe care o aveau când și-au câștigat mandatele. Patru primari au părăsit PNL și s-au dat de partea PSD, unul singur a venit la PNL de la PPUSL.
E vorba de Mihai Ilie de la Budești – care a trecut de la PPUSL la PNL, Constantin Chirică de la Tămădău – care a trecut de la PNL la PSD, Alin Daniel (Frăsinet) de la PNL la PSD, Iulian Iacomi (Lehliu Gară) – de la PNL la PSD și Ion Iacomi – de la PNL la PSD.