Traseu cicloturistic, în micro-delta de la Ciocănești. Cum poți să te înscrii.

Duminică, 9 iunie 2019, WWF România, alături de Călărași Cycling Team și Bicicliștii din Călărași, organizează evenimentul “Incursiune în natură la Ferma Piscicolă Ciocănești”.

Este vorba de un itinerariu natural-cultural, într-o zonă cu potențial puternic de dezvoltare sustenabilă.

Ferma Pisciolă Ciocănești este un exemplu de bune practici în gestionarea durabilă a unei afaceri locale în armonie cu natura. Pornind de la fermă, WWF România a identificat 5 trasee de cicloturism care scot în evidență tradițiile meșteșugărești și culinare inspirate de traiul în apropiere de Dunăre.

Situată în lunca Dunării Inferioare, la doar doi kilometri de fluviu, Ferma Piscicolă Ciocănești este o micro-deltă în adevăratul sens al cuvântului, inclusă în situl Natura 2000 Ciocănești-Dunăre. Formată din 30 de bazine piscicole, însumând peste 230 de hectare, ferma reprezintă loc de cuibărire și hrănire pentru peste 20 000 de păsări migratoare, dintre care 30 de specii de păsări protejate la nivel european. De la observatoruld e păsări amenajat în fermă, se pot vedea majoritatea speciilor întâlnite în Delta Dunării: pelicani, egrete, sâtci, corcodei, lișițe, etc.

Ferma Piscicolă Ciocănești a devenit în ultimii ani un loc căutat de iubitorii de natură, fie că sunt pasionați de piscicultură, observarea păsărilor sau de cicloturism. “Am colaborat permanent cu WWF România și am căutat să îmbinăm activitatea de producție cu protejarea biodiversității și menținerea echilibrului ecologic”, spune administratorul fermei, Marin Hodorogea.

Persoanele care doresc să participe la traseul cicloturistic din cadrul fermei, se pot înscrie răspunzând cu un mesaj la evenimentul creat pe pagina de Facebook a Bicicliștilor din Călărași: https://www.facebook.com/events/317747482489392/

Sunt disponibile 30 de locuri.

Va fi explorată atât Ferma piscicolă Ciocănești, cât și micro-delta din împrejurimi, cu peisaje de luncă și opriri pentru scurte sesiuni de birdwatching.

La sfârșitul prezentării Procesului Tehnologic din ferma piscicolă, se va organiza o masă pescărească.

Unii au citit și asta: