Trei zile pline pentru pompierii ISU Călăraşi

smurd-calarasiÎn perioada 01.08.2009, orele 8.00 – 03.08.2009, orele 8.00, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit pentru soluţionarea a 16 situaţii de urgenţă: 3 incendii în localitățile: Dorobanțu, Dor Mărunt (jud. Călărași) și Herești (jud.Giurgiu), 13 intervenţii de tip SMURD.

În data de 02.08.2009, orele 00.02, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au fost solicitaţi să intervină în satul Vărăști, comuna Dorobanțu, pentru stingerea unui incendiu provocat pe un teren cu vegetaţie uscată şi miriște de grâu, în suprafață de 3 hectare. Potrivit primelor constatări ale pompierilor militari, care au intervenit la locul arderii necontrolate, se pare că o persoană neidentificată a dat foc vegetaţiei uscate şi miriștii de grâu. generând incendiul.

În data de 02.08.2009, orele 12.14, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budești au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de paie în satul Miloșești, comuna Herești, județul Giurgiu (respectiva zonă aparținând raionului de intervenție al I.S.U. Barbu Știrbei Călărași). Au ars 4.000 kg paie, fiind distruse bunuri în sumă de 200 lei, valoarea bunurilor salvate ridicându-se la 20.000 lei. Arderea necontrolată a fost localizată pe un teren aparținând lui Eugeniu C. din localitate. Proprietarul a declarat că a observat o persoană necunoscută care a dat foc șirelor de paie și apoi a fugit.

În data de 02.08.2009, orele 12.38, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu provocat în comuna Dor Mărunt, pe o proprietate individuală, aparținând lui Ion S. din localitate. Au ars 3,5 hectare miriște de grâu, fiind salvate bunuri în valoare de 15.000 lei. Potrivit primelor constatări ale pompierilor militari, care au intervenit la locul arderii necontrolate, se pare că o persoană neidentificată a dat foc miriștii de grâu, generând incendiul.

În data de 01.08.2009, orele 14.12, echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina a fost solicitat să intervină la un accident rutier pe raza localităţii Perișoru,  pentru acordarea primului ajutor unei persoane accidentate, Raluca Elena B., în vârstă de 24 ani, care a căzut de pe un motoscuter. La sosirea echipajului de prim ajutor, persoana prezenta multiple escoriaţii. A fost acordat primul ajutor, aplicându-se pansamente compresive, i s-a administrat oxigen persoanei accidentate, ulterior aceasta fiind monitorizată şi transportată la Unitatea de primire urgenţe din cadrul Spitalului judeţean Călăraşi.

În data de 01.08.2009. orele 11.33, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină în comuna Grădiștea, sat Rasa, pentru acordarea primului ajutor unei persoane aflate în stare de șoc anafilactic, Tița R., în vârstă de 52 de ani. S-a acordat primul ajutor, i s-a administrat oxigen, iar ulterior persoana a fost monitorizată şi transportată la Unitatea de primire urgențe a Spitalului județean Călărași. Intervenția s-a desfășurat în cooperare cu un echipaj al Serviciului județean de Ambulanță Călărași.

În data de 01.08.2009. orele 21.46, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină în municipiul Călăraşi, pe Bulevardul 1 Mai, bl A.4, pentru acordarea primului ajutor unei persoane aflate în stare de inconștiență, Victoria S., în vârstă de 69 de ani. La sosirea echipajului SMURD, persoana se afla în stare de lipotimie.  S-a acordat primul ajutor, în sensul administrării de oxigen, persoana a fost monitorizată, după care a fost transportată la Unitatea de primire urgențe a Spitalului județean Călăraşi.

În data de 01.08.2009 orele 23.14, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină pe raza comunei Roseți, pentru acordarea primului ajutor lui Vasile T., în vârstă de 33 de ani, persoană aflată în stare de inconștiență. La sosirea echipajului de prim ajutor respectiva persoană prezenta intoxicație etilică și o plagă la nivelul capului. S-a acordat primul ajutor, în sensul administrării de oxigen, după care persoana a fost monitorizată și transportată la Unitatea de primire urgențe a Spitalului județean Călăraşi.

În data de 01.08.2009 orele 23.03, echipajul SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să intervină pe raza localității Răzvani, pentru acordarea primului ajutor lui Georgeta. C. La sosirea echipajului SMURD persoana se afla în stare de lipotimie. Persoanei respective i s-a administrat oxigen şi ulterior a fost transportată la spitalul din orașul Lehliu Gară.

În data de 02.08.2009, orele 00.16, echipajul SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să intervină pe raza localităţii Răzvani,  pentru acordarea primului ajutor lui Ana B., în vârstă de 24 de ani, însărcinată în luna a 6-a, care prezenta puternice dureri abdominale. I s-a administrat oxigen, a fost monitorizată şi transportată la spitalul din orașul Lehliu Gară .

În data de 02.08.2009, echipajul SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să intervină în comuna Dor Mărunt, pentru acordarea primului ajutor lui Andrei Petre T., victima unei agresiuni. La sosirea echipajului SMURD persoana prezenta multiple plăgi la nivelul capului. Pacientului i s-au toaletat plăgile, au fost aplicate pansamente compresive, ulterior fiind monitorizat și transportat la Spitalul din Lehliu Gară.

În data de 02.08.2009. orele 12.00, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină în municipiul Călăraşi, strada Rândunelelor, nr.90, pentru acordarea primului ajutor unei persoane aflate în stare de inconștiență, Nicoleta D. (minoră), în vârstă de 2 ani. Pacienta era conștientă la sosirea echipajului SMURD, prezenta o stare de post lipotimie și o temperatură de 40 grade Celsius. Respectivei persoane minore i s-a administrat oxigen, a fost monitorizată și transportată la Unitatea de primire urgențe a Spitalului județean Călăraşi.

În data de 02.08.2009 orele 13.05, echipajul de descarcerare al Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat să intervină la un accident rutier pe DN 4, la km 57, în urma căruia șoferul autoturismului Dacia Break cu nr. de înmatriculare DB.04.UIL, a pierdut controlul mașinii și a pătruns pe contrasens, lovind frontal autoturismul Dacia Pick – Up cu nr de înmatriculare B.06.EBN. În urma accidentului au fost rănite 3 persoane. Echipajul de descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a acordat primul ajutor șoferului care conducea Dacia Break, neintervenind în acest caz în sensul descarcerării.

În data de 02.08.2009 orele 14.25, echipajul SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat să intervină pe raza comunei Dragoș Vodă, pentru acordarea primului ajutor lui Vasile M, în vârstă de 54 de ani. La sosirea echipajului SMURD persoana se afla în stop cardio respirator. S-au efectuat manevrele de resuscitare conform protocolului, în cele din urmă membrii echipajului de pe ambulanța din cadrul S.A.J. Călărași, prezenți și ei la locul intervenției, declarând decesul respectivei persoane în jurul orei 15.37. Trebuie menționat că la această intervenție echipajul SMURD a acționat în cooperare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Călărași.

În data de 02.08.2009 orele 13.39, echipajul SMURD din cadrul Detașamenttului de pompieri Călărași a fost solicitat să intervină pe raza localităţii Cuza Vodă, pentru acordarea primului ajutor lui Rada I., în vârstă de 79 de ani. La sosirea echipajului de prim ajutor persoana se afla în stare de inconștiență și prezenta un atac vascular cerebral. S-a acordat primul ajutor victimei, i s-a  administrat oxigen, după care persoana a fost monitorizată și transportată la unitatea de primire urgențe a Spitalului judeţean Călăraşi.

În data de 02.08.2009 orele 14.25, echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să intervină pe raza comunei Valea Argovei, sat Siliștea, pentru acordarea primului ajutor lui Sorica I., în vârstă de 76 de ani. La sosirea echipajului SMURD, persoana era conștientă și acuza dureri cardiace. I s-a administrat oxigen şi a fost transportată la spitalul din orașul Lehliu Gară.

În data de 02.08.2009 orele 21.57, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină la o tentativă de suicid pe raza municipiului, pe strada Luceafărului, bloc E 3, pentru acordarea primului ajutor lui Ionela Luciana H., în vârstă de 29 de ani, persoană aflată în stare de inconștiență. La sosirea echipajului de prim ajutor respectiva persoană prezenta intoxicație medicamentoasă (supradoză de medicamente) și intoxicație etilică. S-a acordat primul ajutor, în sensul administrării de oxigen, după care, persoana a fost monitorizată și transportată la Unitatea de primire urgențe a Spitalului județean Călăraşi.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

Unii au citit și asta: