Trenul Bucureşti – Olteniţa ar putea fi anulat, din lipsă de rentabilitate

CFR Călători intenţionează să dea afară, anul viitor, peste  2o00 de angajaţi, reprezentând 15% din totalul de 15.000 de salariaţi, şi să investească 957 milioane de euro până în 2019 pentru achiziţia de rame electrice, automate de bilete şi un sistem de control prin porţi de acces la tren.

Totodată, compania vrea să închidă punctele de lucru din Sighişoara, Drobeta Turnu Severin, Oraviţa, Caransebeş şi Lugoj, să transfere întregul personal la depourile de bază şi să închiudă19 secţii care înregistrează cele mai mari costuri per pasager-km şi generează cele mai mici venituri, şi care au posibilităţi minime de reabilitare, cum ar fi Bucureşti – Olteniţa, Piteşti- Curtea de Argeş, Ploieşti Nord – Măneciu, Simeria – Hunedoara şi Oraviţa – Anina.

Principiile comerciale şi tehnice după care se vor face anulările de trenuri de călători cuprind trenurile cu cele mai mici încasări, cu compunere necesară sub 2-3 vagoane, trenuri cu tracţiune Diesel.

La nivelul anului trecut peste 760.000 de călători au fost prinşi circulând cu trenul fără bilet, arată o statistică realizată de CFR Călători.

Cei mai mulţi pasageri depistaţi fără legitimaţii de călătorie, în 2009, au fost identificaţi îndeosebi pe ruteleBucureşti – OlteniţaBucureşti – Feteşti, Bucureşti – Videle, Bucureşti – Titu şi Ploieşti Urziceni. De remarcat că două dintre „rutele blatiştilor” se află pe teritoriul judeţului Călăraşi.

Unii au citit și asta: