Tu citești etichetele? Află ce aditivi alimentari sunt dăunători

Cand mergi la magazin si cumperi o noua bautura sau un nou aliment, te obosesti vreodata sa citesti eticheta?

Ai citit vreodata cati aditivi chimici sunt adaugati? In ziua de azi cantitatea de aditivi chimicali adaugati in alimentele pe care le consumam e mult mai mare decat limitele admise. Copiii nostri sufera cel mai mult deoarece organismul lor inca nu este suficient de dezvoltat pentru a suporta toxinele.

Iata cativa dintre aditivii alimentari care sunt daunatori. Trece-i in revista si verifica apoi pe care in consumi cu o frecventa zilnica:
* Acesulfame K: este un substitut de zahar cunoscut comercial sub numele de zaharul unu. Testele au demostrat ca poate cauza cancer. Acest aditiv este folosit la gumele de mestecat, deserturi cu gelatina, budinca, creme fara lapte, cafea instant si ceai.

* Colorantii artificiali: cei mai utilizati coloranti artificiali sunt colorantii sintetici. Foarte mult timp au fost interzisi deoarece s-a demonstrat ca sunt cancerigeni. Incearca sa consumi alimente care nu au coloranti artificiali.

* Aspartam: e un substituent al zaharului. Contine fenilalanina care poate cauza fenicetonurie. Se poate ajunge la retard mental. Studiile au demonstrat ca utilizarea frecventa a aspartamului poate duce la dureri de cap, ameteli si schimbari de comportament, poate altera functiile creierului si cauzeaza probleme menstruale la femei. Evita acest aditiv alimentar in ceai si cafea, si daca iti doresti sa slabesti mai bine stoarce niste lamaie in ceai sau cafea.

* BHA & BHT: Agentia Internationala de Cercetari cu privire la Cancer, parte din Organizatia Mondiala a Sanatatii, considera ca BHA poate fi cancerigen pentru oameni, iar in statul California este considerat cancerigen. Unele studii arata ca si BHT poate provoca aparitia cancerului. Acestea sunt adaugate produselor care contin ulei pentru a preveni oxidarea si pentru a intarzia rancezirea.

* Cafeina: cafeina produce secretia de acid in stomac si creste probabilitatea aparitiei ulcerului. Excesul de cafeina va duce la nervozitate si insomnie. In general, copiii care consuma o cantitate intre 2 si 7 cani de suc pot avea de suferit. Poate afecta reproducerea si dezvoltarea fetusului, asa ca evita total cafeina daca esti sau planuiesti sa ramai gravita. Acest aditiv se gaseste in mod natural in ceai sau cafea, dar se si adauga in sucuri. Cantitatile mici nu sunt problematice, dar dau dependenta, asa ca ar fi bine sa minimizezi cantitatile consumate.

* Monosodium Glutamate (MSG): poate duce la dureri de cap, durere in piept, senzatie de arsura in antebrat si gat. Multi oameni sunt sensibili la MSG. E o substanta prezenta in anumite condimente care sunt adaugate in alimentele bogate in proteine pentru a potenta aroma.

Citeste mai mult: https://www.dieta-slabire.com/

Unii au citit și asta: