Ultimatum de la Filipescu: “Managerul spitalului are o săptămână să rezolve problema medicilor”

spital CalarasiManagerul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Călăraşi are la dispoziţie o săptămână pentru a rezolva “criza medicilor”. Avertizarea vine din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, care spune că este inadmisibil ca cetăţenii din Călăraşi să trebuiască să plece în alte localităţi pentru asistenţă medicală.

Mai mulţi medici şi-au dat demisia iar alţii ameninţă să o facă după ce noul manager al spitalului a insistat că medicii care lucrează în spital trebuie să asigure servicii medicale şi la cabinetele din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean (fosta Policlinică nr.1). Nemulţumirea medicilor vine din faptul că acreditarea acestora, de către CAS, pentru cabinetele din ambulatoriu, îi pune în imposibilitatea de a păstra contractele cu CAS pentru cabinetele private.

Răducu Filipescu spune că apreciază eforturile managerului Dan Romulus Şerban de a eficientiza, sub aspect financiar, activitatea spitalului din Călăraşi, însă rentabilizarea unităţii spitaliceşti nu trebuie făcută în dauna accesului călărăşenilor la o asistenţă medicală decentă: “Am avut întrevederi cu domnul director şi cu medicii. Încerc să mediez, să găsim o cale de mijloc. Eficientizarea spitalului nu trebuie făcută în dauna actului medical. Ne interesează ca cetăţenii să aibă unde să se ducă pentru problemele lor medicale. Nu sunt de acord cu medicina făcută pe navetă. Adică vine o zi pe săptămână un cardiolog… ce poate să trateze într-o zi?! Înţeleg, nu sunt medici dar trebuie găsită o soluţie.”

Managementul Spitalului trebuie să rezolve urgent problema lipsei medicilor. Dacă nu?!
Preşedintele CJ Călăraşi precizează: “I-am dat managerului o săptămână în care să găsească varianta prin care actul medical să fie corect. Dacă nu… intrăm într-o divergenţă totală şi putem merge până la a ne despărţi. Eu nu fac nici un proces de intenţie acestui domn. El a venit la Călăraşi să facă treabă… Când va fi un alt preşedinte de consiliu judeţean, care vrea bani şi act medical prost… e treaba lui. Dar eu nu vreau asta. Vreau un act medical normal şi pe cât posibil situaţia financiară să fie echilibrată.”

Unii au citit și asta: