in

Un autoturism a luat foc pe Autostrada Soarelui

autostrada-soarelui

În data de 05.03.2016, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu au fost solicitați să acţioneze pe A 2, la km 40, sens de mers Constanța – București (pe raza localităţii Nicolae Bălcescu), pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autovehicul de transport marfă (înmatriculat în municipiul București), proprietate individuală, aparținând lui Marian B.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, generalizat, cu flacără deschisă și fum dens la nivelul întregii autoutilitare (aceasta fiind staţionată pe banda de urgenţă a autostrăzii).

Conducătorul autovehiculului a conştientizat pericolul de incendiu, a staţionat pe banda de urgenţă, s-a auto-evacuat şi a solicitat intervenția pompierilor profesioniști.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 15 – 20 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul compartimentului motor al vehiculului.

În urma incendiului, autovehiculul a fost distrus în totalitate, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 14.000 de lei.

La locul incendiului s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară, care nu a intervenit însă, nefiind cazul.