Un consorţiu spaniol-chinez vrea să facă pod Călăraşi – Silistra

Un grup de firme spaniol-chinez, Sphimx, şi-a declarat interesul pentru construirea unu nou pod peste Dunăre, în zona Călăraşi-Silistra, a declarat primarul oraşului bulgar, Julian Naidenov, citat de site-ul bulgăresc de ştiri Novinite.

Primarul din Silistra a prezentat informaţia citând dintr-o scrisoare pe care consorţiul Sphimx a trimis-o premierului bulgar Borisov Boiko şi ministrului transporturilor din Bulgaria. Discuţii despre un pod Călăraşi-Silistra s-au purtat şi la Bucureşti, în timpul unei conferinţe internaţionale privind cooperarea transfrontalieră, pe 22 octombrie, primarul oraşului Silistra spunând că autorităţile româneşti au reacţionat pozitiv.

„Sphimx este una dintre companiile care fac investiţii de multe milioane de euro în Plovdiv şi este implicat în proiecte de anvergură în Europa. Aşteptăm decizia Cabinetului Primului-ministru pentru a identifica ce trebuie făcut în continuare. În România, m-am întâlnit cu un secretar de stat şi ministrul transporturilor aceştia spunând că sunt gata să răspundă pozitiv, imediat ce apare un investitor serios.”- a declarat primarul oraşului bulgăresc Silistra, Julian Naidenov.

Înainte de campania electorală din vară, fostul primar Nicolae Dragu, a prezentat consilierilor locali intenţia unui investitor român care ar fi dorit să facă un pod Călăraşi-Silistra. După ce s-a aflat că firma care vroia să facă pod peste Dunăre avea sediu într-un apartament de bloc şi că administratorul avuse-se probleme cu legea, povestea podului de la Călăraşi a fost uitată.

Unii au citit și asta: