in

Un deputat din Călăraşi denunţă „impostura Guvernului Boc”

eugen_nicolaescuAlegerea uninominală a reprezentanţilor cetăţenilor în Parlamentul României şi, implicit, formarea unei majorităţi de guvernare are la bază o serie de promisiuni şi discursuri din perioada campaniei electorale, în baza cărora oamenii acordă sau nu votul lor. Deşi acestea pot fi considerate drept un contract informal între candidaţi şi cetăţeni, acestea sunt de cele mai multe ori încălcate.

Drept exemplu, voi aminti câteva dintre promisiunile electorale ale actualilor guvernanţi, promisiuni ce au avut un puternic caracter social, adresându-se în special categoriilor care au nevoie de susţinere din partea Guvernului, în special în perioadă de criză economică.

Deci, să ne amintim cum actuala majoritatea susţinea:

Atingerea unei ţinte de 45% din salariul mediu brut pe economie a punctului de pensie,.”

Sursa: Programul de guvernare 2008 – 2009 , capitolul 8 – Asigurări sociale.

Ce ne arată realitatea ? Pensiile au o prognoză de creştere de doar 43,2 %, fapt care înseamnă bani mai puţini în buzunarele pensionarilor, deşi facturile la utilităţi şi preţurile din magazine sunt tot mai mari.

„Programul naţional pentru vacanţe „Prima mea vacanţă” pentru copii din familii cu venituri reduse”

Sursa: Programul politic de guvernare al alianţei PSD+PC, 2008-2012, 10 angajamente pentru România

Ce ne arată realitatea ? O altă minciună a actualului Guvern, acest program neregăsindu-se în lista de proiecte ale ministerului şi nici un oficial nu a mai menţionat nimic despre această iniţiativă.

„Din 2009 majorarea cu 50% a alocaţiilor familiale”

Sursa: Programul politic de guvernare al alianţei PSD+PC, 2008-2012, 10 angajamente pentru România

Ce ne arată realitatea ? În Legea bugetului pe 2009 nu apare nicio măsură în acest sens, mai mult, actualul Guvern înregistrând „performanţa” de a întârzia cu luni de zile plata indemnizaţiilor pentru creşterea şi întreţinerea copilului.

„Primă de prim job pentru tinerii din mediul rural sau cu venituri modeste”

Sursa: Programul politic de guvernare al alianţei PSD+PC, 2008-2012, 10 angajamente pentru România

„Niciun tânăr fără loc de muncă”

Sursa: Programul politic de guvernare al alianţei PSD+PC, 2008-2012, 10 angajamente pentru România

Ce ne arată realitatea privind ultimile două  promisiuni ? Nu numai că nu există nici un fel de stimulare a acestei categorii, dar criza economică a lovit extrem de dur în tinerii care doresc să muncească pentru a-şi asigura traiul. Mai mult, tinerii care sunt – în orice ţară şi în orice timp – promotori ai iniţiativei private sunt loviţi de impozitul minim obligatoriu. Ei văd în acest fel cum se spulberă orice şansă de a deschide o firmă şi de a promova o iniţiativă economică.

V-am oferit, stimaţi domni din actuala majoritate, doar câteva exemple de promisiuni mincinoase pe care le-aţi făcut în campania electorală.

Vă las să definiţi singuri cum se numeşte ceea ce aţi făcut: minciună, impostură sau furt calificat de voturi ale cetăţenilor.

Deputat Eugen Nicolăescu
Vicelider al Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaţilor

Nota redacţiei: Declaraţia politică a deputatului Eugen Nicolăescu a fost publicată integral, fără nici o modificare