Un magazin a luat foc din cauza aerului condiţionat

pompieri

Pompierii militari au stins incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

În data de 30.08.2015 după-amiaza, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze în localitatea Plumbuita, comuna Tămădău Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui magazin, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă în interiorul magazinului, fiind cuprinse de flăcări mai multe bunuri alimentare şi nealimentare, arderea fiind mai puternică în zona aparatului de aer condiţionat.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 40 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui aparat de aer condiţionat suprasolicitat.

În urma incendiului au ars: un aparat de aer condiţionat, bunuri alimentare şi nealimentare, materiale plastice, fiind deteriorate de flăcări mai multe uşi şi ferestre de tip termopan.

Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60000 de lei.

Unii au citit și asta: