Un nou tratament de dezinsecție, în Călărași

Duminică, 23 iunie 2019, începând cu ora 22.00, pe toate zonele verzi din municipiul Călărași va fi efectuat un nou tratament de dezinsecție, în aliniament.

Prima etapă de dezinsecție s-a efectuat, în regim de urgență, pe 12 și 13 iunie 2019 (avio – 12 iunie, terestru – 12 și 13 iunie), prin Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, din subordinea PMC.

Primăria Municipiului Călărași afirmă că respectă toate termenele impuse de lege cu privire la achizițiile publice, dar, în același timp, face toate eforturile pentru găsirea de soluții legale care să permită tratamente în regim de urgență împotriva țânțarilor, fiind vorba de o problemă de sănătate publică (din păcate, la nivel național).

Primăria Municipiului Călărași a gândit un contract multianual pentru DDD (dezinsecție, dezinfecție și deratizare), având în vedere experiențele ultimilor ani în ceea ce privește aceste servicii, și anume: adoptarea întârziată a bugetului național și implicit, a celui local, care nu a favorizat efectuarea la timp a tratamentelor de delarvare, dar și contestațiile, care se întâlnesc frecvent la nivel național, în acest domeniu.

Contractul multianual pe care Primăria Municipiului Călărași îl va semna în următoarele săptămâni (în funcție de perioada contestațiilor care va demara chiar luni, 24 iunie, pentru 11 zile) se referă la serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pentru următorii 4 ani.

Potrivit specialiștilor, condiția esențială ca un tratament să fie eficient este ca substanța aplicată să nu fie îndepărtată de apă, adică să nu existe precipitații, pentru minim 3 zile.

Unii au citit și asta: