in

Unde vor fi prezenți jandarmii călărășeni în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii călărășeni vor fi angrenați în acțiunile specifice de asigurare a ordinii și liniștii publice, atât independent, cât și în cadrul dispozitivului integrat, pentru soluționarea operativă a oricărui incident ce poate tulbura buna desfășurare a manifestărilor cultural-artistice și sportive din județul nostru.

Pe 25 august, jandarmii vor fi prezenți la meciul de fotbal disputat de echipele ACS Înainte Modelu- SC FC Voluntari SA 2, la Festivalul Berii din municipiul Oltenița care se va încheia pe data de 27 august, dar și la Zilele comunei Jegălia (25-27 august).

De asemenea, vor fi în misiune și la evenimentul Gremium MC Wallachia – Beach Festival de pe plaja Complexului Albatros din Călărași, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale, precum și pentru evitarea tulburării ordinii și liniștii publice.

În fiecare zi, echipajele de jandarmi vor acționa pentru intensificarea măsurilor de ordine și vor desfășura acțiuni cu precădere în zonele și arterele intens circulate, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică sau care comit alte fapte antisociale.

Desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță reprezintă prioritatea numărul 1, de aceea, pentru evitarea unor situații neplăcute, jandarmii recomandă cetățenilor să aibă un comportament responsabil la evenimentele la care participă, să evite implicarea în acte de natură a produce tulburarea liniștii publice, să respecte regulamentele organizatorilor, precum și indicațiile forțelor de ordine.

În cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, cetățenilor le este recomandar să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv sau apelați numărul unic de urgență 112.