Românii sunt cei mai numeroşi turişti străini din Bulgaria

 

Pentru al şaselea an consecutiv, românii au fost cel mai numeros grup de turişti străini în Bulgaria în anul 2012, arată datele Ministerului Economiei, Energiei şi Turismului de la Sofia. Bronislav Denev, ataşat bulgar la Bucureşti pentru comerţ şi economie, a declarat pentru agenţia de ştiri Focus că, în anul 2012, numărul turiştilor români în Bulgaria s-a diminuat, dar nesemnificativ.

Potrivit datelor ministerului bulgar menţionat, Bulgaria a fost vizitată anul trecut de 932.208 turişti români, ceea ce reprezintă o scădere cu 2,9%. Al doilea grup de turişti străini sunt cei greci (928.000), urmaţi la distanţă de germani (650.000). În perioada ianuarie-decembrie 2012, Bulgaria a fost vizitată de 6,54 milioane de turişti străini, cu 3,4% mai mulţi faţă de anul precedent.

În acelaşi timp, România este a patra destinaţie preferată de bulgari. În anul 2012, România a fost vizitată de 318.000 de turişti bulgari. Pe primul loc în acest clasament se situează Turcia, cu peste un milion de vizite, urmată de Grecia şi Macedonia, pe locul cinci figurând un alt vecin al Bulgariei – Serbia.

sursa: AGERPRES
foto: infomuntenia.ro

Unii au citit și asta: