in ,

V. Iliuță: „Banii de la buget ajung până în mai. Ne vom împrumuta pentru continuarea investițiilor”

Buget de austeritate pentru județul Călărași. Vor fi reduceri de cheltuieli și de posturi, anunță președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Motivul? Banii care vor veni de la Bugetul de Stat, anul acesta, sunt cu 40% mai puțini decât anul trecut. Iliuță spune că alocarea de fonduri de la bugetul național va asigura funcționarea Consiliului Județean doar până în luna mai. Instituția va trebui să se împrumute ca să poată continua investițiile din județ:

„Preconizăm să contractăm un împrumut bancar de 89 milioane lei pe 15 ani, care va avea o influență mică asupra bugetelor viitorilor ani. Din acești bani vom finanța DGASPC, Spitalul Județean și reabilitarea sediului Prefecturii.

Acest credit va fi accesat ca să completeze lipsa resurselor pentru investiţiile pe care le are în vedere Consiliul Judeţean. De pildă, podul de la Radovanu era finanţat pe banii CJ, sportul călărăşean de performanţă, în totalitate finanţat de Consiliul Judeţean. Toate acestea vor fi regândite şi puse într-o poziţie încât să finanţăm investiţiile cu banii din împrumut iar restul de sume să le alocăm, inclusiv primăriilor din judeţul Călăraşi, pentru finanţarea proiectelor pe care le au.

Cofinanţarea să o asigurăm din credit. Prefectura e unul din obiectivele ce va fi susţinut din împrumut. Încercăm prin acest credit să luăm toate cheltuielile care erau susţinute de Consiliul Judeţean, să le ducem pe investiţii din credit. Cheltuielile de funcţionare pe care încercăm prin credit să le luăm să putem să cofinanţăm proiectele judeţului Călăraşi, ale UAT-urilor care vor avea solicitări.”- a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Președintele Vasile Iliuță spune că decizia de restructurare a unor posturi din Consiliul Județean și instituțiile subordonate va fi luată după o consultare inclusiv cu partidele care fac parte din arcul guvernamental:

“În ceea ce privește restructurarea, va fi o decizie politică! Voi invita toate partidele din Consiliul Județean la o discuție, astfel ca  împreună să decidem ce e de făcut. Nu vrem să ne asumăm numai noi, PSD, această decizie pe un buget așa de mic.”

Written by infomuntenia.ro

La zi: 24 februarie – curiozităţi, aniversări

DJ Sava și Sore, prima melodie împreună VIDEO