Va urma un cutremur dezastruos în România?

cutremur

În România a avut loc, sâmbătă seara, cel mai mare seism din ultimii 10 ani. “ring” a încercat să afle de la seismologi răspunsul la o întrebare ce macină milioane de români, şi anume dacă ar trebui să ne aşteptăm, în următoarea perioadă, la un cutremur cu adevărat dezastruos.

Seismul de sâmbătă seara, produs în Vrancea la o adâncime de 39 de kilometri, a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter. Acesta s-a resimţit şi în Republica Moldova, dar şi în Bulgaria şi a fost urmat de mai multe replici. Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), ne-a explicat: “Nu înseamnă că un cutremur din acesta e cumva un precursor a ceva.

Acest cutremur este în trendul normal, dar asta nu înseamnă că sistemul se descarcă. Pur şi simplu s-a întâmplat undeva o rupere, iar fenomenul de coliziune continentală continuă. Când se va rupe total, atunci va fi cutremur mare. Niciodată un cutremur în lumea asta nu a fost prezis. (…) Cutremurul care va fi foarte adânc va fi la o anumită distanţă din timp, peste 60 sau peste 100 de ani faţă de cel din `77. Asta am găsit din punct de vedere istoric.”
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Unii au citit și asta: