Vasile Iliuță: “Nu am nici o problemă, pot să plec acasă”

După ce PNL i-a cerut demisia de onoare, prin vocea secretarului-general al Organizației Județene Călărași, Vasile Iliuță spune că nu are de gând să facă aceasta. Iliuță consideră că ședința prin care s-a stabilit retragerea sprijinului său politic nu a fost statutară.

Iliuță a pierdut susținerea partidului după ce a devenit inculpat într-un dosar penal și după ce ar fi afirmat, într-o întâlnire informală cu primari PSD și PNL, că va candida susținut de PSD.

Într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean Călărași s-a dezlănțuit furibund împotriva conducerii PNL Călărași: “În Partidul ăsta în care grupurile de interese consideră că sunt mai presus decât orice… Ne alegem nevestele, ne angajăm copiii. Păi ce dracu’ partid liberal putem spune noi că este?

Partidul Liberal provine din oamenii care au inițiativă privată care sunt în mediul de afaceri…

Toți oamenii de la liberali sunt oamenii care nu au serviciu, se regăsesc pe funcții la liberali. Deci oamenii care nu au serviciu sunt în Partidul Național Liberal. Da, e partidul meu. Dacă eu nu am fost de acord cu toate deciziile lor, care le iau greșit și vor să își promoveze nevestele, vor să își promoveze copiii înseamnă că avem o problemă.

Unde este activul de partid al PNL? Ce a crescut PNL? A venit un Iliuță cu de toate la Consiliul Județean să crească echipa PNL și se trezește că el e primul contestat. Nu am nicio problemă, pot să plec acasă, am unde să mă duc, mă duc în afaceri. Ce fac ei? Rămân fără serviciu și se duc acasă.”

Vasile Iliuță: “Sunt inculpat în dosarul cu Sindicatul funcționarilor publici”

Vasile Iliuță are calitatea de inculpat într-un dosar penal, fapt ce a atârnat greu în decizia PNL Călărași de a nu-l mai sprijini pe acesta pentru ocuparea funcției de președinte al CJ Călărași.

Vasile Iliuță recunoaște că este inculpat în dosarul penal, dar crede că asta nu ar trebui să-l încurce în activitatea politică și în administrație, nefiind vorba de o acuzație de corupție:

“Dacă PNL spune că am o problemă, problema pe care o am eu este una singură, am vrut să restructureze Consiliul Județean pentru a reduce cheltuielile acelor oameni care nu se regăseau în Consiliul Județean. Ce caută pe posturi oameni care sunt aduși politic? Sunt greșeli politice, după ’90 încoace toate partidele au făcut greșeli, sistemul administrativ nu mai este un sistem performant pentru că nepotismul a funcționat în aceste timpuri, toată lumea și-adus la oamenii politici în aceste administrații care devin nefuncționale.

Sunt inculpat în dosarul cu Sindicatul funcționarilor publici, suntem în judecată cu ei, avem patru procese dar a fost și o plângere penală și pe plângerea penală sunt inculpat, dar încă nu sunt acuzat, nu e dosar de corupție.”

Într-o conferință de presă, secretarul general al Organizației Județene Călărași a PNL, Valentin Barbu, l-a acuzat pe Vasile Iliuță că într-o întâlnire, la ferma sa din Ivănești, cu primari de la PSD și PNL, președintele CJ ar fi spus că va candida din partea PSD, cerând susținere. Iliuță nu a infirmat, dar nici n-a confirmat acest aspect:

“Dacă decizia PNL se ia pe bârfe sau pe discuții de la colț, înseamnă că nu este un partid cu adevărat de luat în seamă. Și eu am auzit multe, că mă schimbă Radu Filipescu de când am ajuns președinte. Și uite că nu a reușit să mă schimbe…

L-am întrebat pe Vasile Iliuță: Chiar vreți să candidați din partea PNL, sau doar vă faceți campanie electorala din interiorul Partidului pentru că e comod și la îndemână?
Răspunsul lui Vasile Iliuță: Cred că e gratis. Nu e gratis? Am făcut eu vreun efort? Sunt în prim plan? Mi-a ieșit? E foarte bine.

Întrebat pentru ce funcție are de gând să candideze la următoarele alegeri, Vasile Iliuță a răspuns: “Trebuie să clarific situația cu PNL. După aceea trebuie să iau o decizie.

Aștept să fiu invitat la o ședință statutară, democratică, să văd capetele de acuzare, să îmi susțin cauza și să văd cine mai votează, fiind prezent eu acolo. Să vedem care ar avea ceva împotriva mea. De votul vostru depinde dacă mai rămân dacă mai rămân în PNL sau dacă nu, mă gândesc să văd unde sunt oferte în piață să mă duc să îmi duc proiectele mai departe.”

Iliuță a dat de înțeles că ar putea lua în calcul și o retragere, dar nu a fost clar dacă din PNL sau politică: “Aștept să văd decizia Consiliului Director Județean și atunci, în acel moment, vă voi informa public ce se va întâmpla cu proiectele viitoare ale Consiliului Județean. Le voi duce mai departe sau, de ce să nu spun, pot să spun și stop dacă nu se poate. Înseamnă că nu pot să le duc mai departe și mă evaluez și fac și eu un pas… până rezolv problema.”

Citiți și:

De ce PNL cere demisia lui Vasile Iliuță: Inculpat în dosar penal și apropiere de PSD

 

Unii au citit și asta: