Acuzat de luare de mită, Puiu Dumitrache a fost dat afară din Consiliul Local

Vasile Puiu Dumitrache

Consilierii locali din municipiul Călăraşi au aprobat, joi după amiază, încetarea mandatului de consilier în cazul lui Vasile (Puiu) Dumitrache. Procedura s-a realizat după ce partidul din care face parte acesta, PDL, a trimis o adresă către Consiliul Local Călăraşi în care se precizează că Puiu Dumitrache a fost exclus din partid, solicitând, în acelaşi timp, validarea mandatului de consilier pentru următorul supleant pe lista electorală, Valentin Bucioveanu.

În luna martie a acestui an, judecătorii de la Tribunalul Călăraşi au admis cererea de arestare preventivă, pentru 29 de zile, în cazul consilierului local Vasile Dumitrache – “Puiu”. Acesta era acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Într-un comunicat de presă al D.G.A. se preciza că ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au prins în flagrant pe Dumitrache Vasile, consilier local şi membru în Comisia de atribuire a unor locuinţe din fondul locativ de stat în timp ce primea cu titlu de mită suma de 1400 lei.

După ce a câştigat recursul împotriva deciziei de arestare preventivă pentru 29 de zile, în prezent, Vasile Dumitrache este cercetat în stare de libertate, motiv şi pentru care acesta, prezent la şedinţa de consiliu local, a atras atenţia consilierilor că din moment ce nu este condamnat, în prezenţa prezumţiei de nevinovăţiei, i se face o nedreptate.

Vasile „Puiu” Dumitrache a admis, totuşi, că, atâta vreme cât partidul său l-a exclus din funcţia de membru, consilierii nu au altceva de făcut decât să constate încetarea de drept a mandatului său de consilier.

În condiţiile în care Vasile Dumitrache a refuzat să participe la vot, consilierii locali au aprobat încetarea mandatului său de consilier cu 14 voturi pentru şi trei împotrivă. Votul a fost secret.

Unii au citit și asta: