Viceprimar Dragoș Coman: “REBU a început cu stângul colaborarea cu Municipiul Călărași

Schimbarea operatorului de salubritate, în Călărași, de la URBAN la REBU, a umplut rețelele de socializare cu poze ilustrând tomberoane pline cu gunoi și povestirile cetățenilor nemulțumiți, care relatau că tomberoanele dintre blocuri și pubelele de la case nu au fost golite, așa cum erau obișnuiți până acum. REBU a ratat ocazia să facă o primă impresie bună în municipiul Călărași, o realitate care nu poate fi contrazisă. Am căutat răspunsuri la nemulțumirile cetățenilor și am adresat câteva întrebări, pe această temă, viceprimarului municipiului Călărași, Dragos Coman.

– Domnule viceprimar, ce s-a întâmplat cu colectarea gunoiului în Călărași? De ce nu s-au strâns deșeurile de la toamberoane?
– REBU a început cu stângul colaborarea cu Municipiul Călărași. Iar rezultatele s-au văzut la fiecare rampă de colectare.

– E clar. Dar, de ce nu au strâns?
– Ei spun ca își fac treaba conform contractului și că cetățenii nu separă deșeurile înainte de a le duce la punctele de colectare, dar este lesne de văzut că REBU mai are multe de făcut la nivelul de informare a cetățeanului. Eu cred că, printr-o campanie potrivită de informare făcută de noul operator, la momentul în care REBU își începea activitatea, călărășenii trebuiau sa știe exact cum și unde să arunce gunoiul.

– Am înțeles ce zic ei, dar noi ce facem? Nu putem sta cu gunoiul peste noi…
– Au fost numeroase întâlniri în aceasta săptămână între conducerea primăriei, REBU si ADI Ecomanagement Salubris în care s-a convenit ca în zilele ce urmează eforturile să fie conjugate iar orașul să intre în parametri normali de curățenie.

– Și dacă nu se întâmplă așa?
– Trebuie văzut din vina cui nu se întâmplă. Dacă REBU își face treaba în ceea ce privește colectarea gunoiului și a campaniei de informare și conștientizare a populației, înseamnă că cetățenii trebuie să se adapteze la politicile de protecție a mediului. Dacă oamenii au înțeles și fac colectarea selectivă a deșeurilor, înseamnă că REBU ar trebui sa facă mai mult, pentru că scopul tuturor este de a avea un oraș curat.

– Practic cum se rezolvă problema, acum?
– REBU a înțeles că lucrurile nu au început la modul ideal și în aceste zile a suplimentat numărul de mașini și sperăm ca orașul sa reintre în normalitate.
____________________

interviul a fost realizat vineri, 6 octombrie, 2017

Unii au citit și asta: