in

Victor Ponta a fost la Călăraşi

Aflat într-o vizită la Călăraşi, preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat: „ Pe mine nu mă interesează să conduc cu prietenii mei un partid care să piardă alegerile, eu vreau să conduc un partid care să câştige alegerile.” Replica preşedintelui PSD a venit ca urmare a faptului că, în aşteptarea alegerilor pentru conducerea organizaţiei PSD Călăraşi unele persoane s-au lăudat că au susţinerea preşedintelui Ponta.

Victor Ponta a precizat că este interesat doar de faptul ca alegerile interne din cadrul PSD Călăraşi să decurgă corect, anunţând că acestea vor avea loc până la data de 15 iunie a acestui an.

Despre atacurile în presa locală produse de unii candidaţi PSD la conducerea organizaţiei împotriva altor candidaţi, Ponta spune că nu-i place să vadă aşa ceva dar este conştient că aceste „fricţiuni” vor dispărea din momentul în care se va anunţa rezultatul alegerilor.

PSD Călăraşi a hotărât, în cele din urmă, ca numărul de delegaţi ce vor participa la alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene să fie de 500, fiecare organizaţie locală urmând a fi reprezentată de un număr de delegaţi în funcţie de rezultatele la alegerile locale din 2008, alegerile europarlamentare, alegerile parlamentare şi alegerile prezidenţiale  – primul tur.

În momentul de faţă şi-au anunţat candidaturile: Liviu Muşat, Oana Mizil şi Valentin Deculescu. Participarea lui Doru Ioan Tărăcilă la alegerile pentru conducerea PSD Călăraşi este incertă.