Victor Ponta la Călărași: “Românii pot să arate dacă vor să trăiască în țara lui Dragnea sau în țara României și a românilor”

În ultima zi de campanie electorală, fostul premier Victor Ponta a venit la Călărași. Liderul Pro România s-a întâlnit cu studenții de la USAMV Călărași și cu simpatizanții formațiunii politice. Ponta a avut o discuție relaxată cu studenții în care a vorbit despre importanța prezenței și a rămânerii României în Uniunea Europeană.

“Îmi doresc foarte  mult ca măcar jumătate dintre voi să rămână în România, să nu plece în străinătate pentru că nu știu cine o să mai plătească pensiile și datoriile pe care le fac politicienii acum.” – le-a spus Ponta studenților, mai în glumă, mai în serios.

Sunt convins că Pro România va avea, duminică, un scor de peste 10%

Victor Ponta a susținut și o conferință de presă la sediul Pro România, din Călărași, în care a vorbit despre alegerile din 26 mai:

“Fiecare își laudă candidații, desigur, dar un candidat cum este doamna Corina Crețu, comisar european, Mihai Tudose – fost prim ministru, Iurie Leancă – fost prim-ministru al Moldovei… Nu prea are nimeni o astfel de listă. Cred că va conta foarte mult faptul că cei pe care îi avem noi candidați sunt cunoscuți, cu capacitate de a discuta la nivel european și de a realiza lucruri importante.

Am avut noroc la tragerea la sorți și suntem pe prima pagină a buletinului de vot. Un avantaj este și faptul că lista Pro România este lângă lista domnului Dragnea. Și în timp ce la noi sun oameni cunoscuți, premieri, comisari europeni, pe lista dlui Dragnea îl avem pe soțul Olguței, o doamnă de la televizor, tot felul de oameni pe care i-a pus Dragnea după criteriile lui. Sunt convins că foarte mulți oameni vor pune ștampila pe lista Pro România.

În această campanie noi ne-am comportat civilizat, nu am huiduit pe nimeni, nici n-am fost huiduiți. Am mers peste tot, fără body-guarzi. Am vorbit cu foarte multă lume, unii ne-au lăudat, alții ne-au criticat.

Am încercat să le explicăm oamenilor ce lucruri bune am făcut, ce greșeli am făcut și pe care nu le mai repetăm. Sunt convins că Pro România va avea, duminică, un scor de peste 10%. Cel puțin trei dintre candidații noștri vor merge în Parlamentul European.

Doresc un singur lucru: ca oamenii să înțeleagă că pe 26 se votează lucruri mai importante decât 32 de reprezentanți în Parlamentul European. De fapt, pe 26, românii pot să arate dacă vor să trăiască în țara lui Dragnea sau în țara României și a românilor.

Noi am construit, cu Pro România, o alternativă pentru toți cei care au votat în 2016 pentru PSD, ca să continue măsurile economice bune, să facă drumuri, spitale, școli. De doi ani și jumătate avem numai scandaluri, dosarul lui Dragnea, dosarul lui Iohannis și nimic concret din ce s-a promis în 2016. “

Unii au citit și asta: