Viorel Ivanciu: “Nu țin cu dinții de vreun scaun. Pot să plec și mâine de la Primărie”

viceprimar Calarasi Viorel Ivanciu

Veste proastă pentru deținătorii de garaje ilegale. Primăria municipiului Călărași va continua și anul viitor acțiunea de desființare a construcțiilor și amenajărilor fără autorizație. Viceprimarul Viorel Ivanciu spune că în momentul de față, angajații Primăriei inventariază domeniul public al municipiului, iar acolo unde găsesc construcții ilegale, proprietarii vor fi notificați să le desființeze.

În caz contrar aceștia pot suporta amenzi și cheltuieli de dezafectare: “Trebuie să înțelegem toți că nu putem avea un oraș care să ne placă, dacă nu luptăm pentru asta. În momentul de față, inventariem domeniul public și acolo unde găsim amplasate diferite construcții fără autorizație, vom contacta proprietarii, să le ridice singuri. Asta în prima fază. Din luna februarie a anului viitor, vom începe, din nou, să ridicăm garajele și alte construcții fără autorizație de pe domeniul public. Numai că dacă ajungem în faza aceasta, proprietarii vor fi și amendați și obligați să plătească toate cheltuielile ocazionate de dezafectarea construcției. De aceea eu mizez pe buna credință a oamenilor și îi rog să demoleze singuri construcțiile.”

Viorel Ivanciu spune că nu numai garajele fără autorizație încurcă orașul să arate civilizat ci și tot felul de garduri și împrejmuiri dintre blocuri, care în unele cazuri obstrucționează chiar accesul autospecialelor de intervenții.

“Îi invit pe cetățenii Călărașiului să se alăture acestui demers al Primăriei, și trag speranța că oamenii vor înțelege utilitatea acțiunilor noastre. Pe locurile care vor fi eliberate de construcțiile inestetice și ilegale vrem să amenajăm spații verzi, locuri de joacă pentru copii sau parcări de reședință.” – spune viceprimarul Viorel Ivanciu.

Edilul este hotărât să continue planurile începute și spune că n-a simțit că cineva i-ar pune bețe în roate. Ivanciu a lăsat să se înțeleagă că nu este interesat de funcția de viceprimar dacă nu poate să facă și ceva pentru oraș: “Eu pot să plec și mâine de la Primărie. Nu țin cu dinții de vreun scaun. Am părăsit un loc de muncă, din cadrul unei multinaționale importante, unde eram apreciat pentru rezultatele mele și nu am venit să fac figurație la Primărie. Trag nădejde că voi lăsa amintiri frumoase orașului, după ce îmi voi încheia mandatul încredințat de cetățeni.”

Unii au citit și asta: