in ,

Virgil Diaconu, după învestirea în funcția de subprefect: “Nici mie nu îmi place mireasa, dar îmi plac banii lui socru-meu”

Schimbare în conducerea Prefecturii Călărași. Guvernul a aprobat în ședința de miercuri ca Virgiliu Diaconu și Marius-Eugen Ilie să fie numiți subprefecți. Amândoi sunt membri PSD, primul a ocupat funcția de director al Centrului Cultural Județean, iar al doilea de consilier județean și șef al Serviciului Pavaje Spații Verzi din cadrul Primăriei Călărași.

În același timp, prin hotărâre de Guvern, Nicolae Dumitru a fost eliberat din funcție. Schimbările au survenit ca urmare a aplicării algoritmului generat de noua asociere politică dintre PNL și PSD. Funcția de prefect este ocupată de liberalul Valentin Barbu.

Într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Călărași, imediat după depunerea jurământului de către cei doi proaspăt demnitari, aceștia au transmis primele mesaje publice de la preluarea mandatelor:

Eugen Ilie: Consider că numirea mea și a colegului Virgil Diaconu este de bun augur

“E o funcție cu multe responsabilități și care implică multă determinare. Ne propunem să ne ducem și noi aportul în interesul cetățeanului și cumva să îmbunătățim relația cu Prefectura. Consider că numirea mea și a colegului Virgil Diaconu este de bun augur și ne vom aduce aportul în interesul cetățeanului.”

Virgil Diaconu: Întind o mână prietenească și vreau să-l ajut pe dl prefect Barbu

“Astăzi suntem în 13, este pentru prima dată când această zi îmi aduce noroc,de când fac politică. Este o zi mare pentru mine, sunt mândru că PSDl s-a orientat către mine, în schimb simt o mare povară și mă apasă o mare obligație. Mă știți un om vesel și de echipă, însă din acest moment am devenit persoană juridică. Nu prea mai sunt persoană fizică.

Va trebui să facem ceva și pentru județul acesta Eu vin în prefectură cu mâna întinsă către domnul prefect Barbu. Nu am nici un război personal cu dumnealui și vreau să înțeleagă că dacă nu vom face echipă, nu vom face decât să facem rău județului Călărași. Noi suntem într-o luptă acerbă cu celelalte județe să accesăm banii din PNRR. Dacă nu vom putea face echipă împreună, atunci vor lua alte județe acești bani.

Noi avem obligația morală să fim uniți și să putem ajuta primăriile și Consiliul Județean și tot ce înseamnă județul Călărași să smulgem cât mai mulți bani de la Uniunea Europeană. Știți că ieri au intrat 1,9 miliarde de euro pe PNRR… Județul Călărași stă bine ca proiecte, nu mai avem nevoie și de frâne puse din partea Instituției Prefectului.

De aceea, prin intermediul mass-media, îl rog pe domnul prefect Barbu să primească prietenia noastră și să aibă încredere… Este o căsătorie din interes, nici mie nu îmi place mireasa, dar îmi plac banii lui socru-meu. Întind o mână prietenească și vreau să-l ajut. Sper ca el să înțeleagă mesajul meu, are toată susținerea mea și împreună cu colegul meu Eugen nu vom face decât să îl ajutăm să putem duce județul ăsta mai departe.”

Subprefectul Diaconu a explicat că prin butada “banii lui socru-meu”  s-a referit la banii accesați din fonduri europene.