in

Virgil Diaconu (PSD): “Dacă nu vom fi uniţi şi nu vom merge împreună, nu vom avea nici o şansă în faţa lui Dragu.”

PSD Calarasi: Ion Stefan si Virgil Diaconu

Preşedintele organizaţiei municipale Călăraşi a PSD, Ştefan Ion, a ţinut să dezmintă, într-o conferinţă de presă, zvonurile cum că Virgil Diaconu ar intenţiona să renunţe la candidatura pentru Primăria Călăraşi.

Conform zvonurilor vehiculate, lui Virgil Diaconu i s-aer fi oferit o sumă de bani pentru a renunţa la candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi în favoarea liberalului Daniel Drăgulin.

Chiar dacă sondajul de opinie realizat de PSD îl creditează pe Virgil Diaconu, înaintea candidatului PNL – Daniel Drăgulin, social-democratul spune că sondajul de opinie este doar un criteriu, candidatul la Primăria municipiului Călăraşi, din partea USL, urmând să fie desemnat după discuţii în care se vor lua în discuţie mai mulţi factori.

Conform sondajului de opinie realizat de PSD, actualul primar al municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu s-ar bucura de o intenţie de vot a populaţiei de 35%, urmat de Virgil Diaconu (PSD) – 24% şi Daniel Drăgulin (PNL) – 22%. La nivel de partide, alegătorii din municipiul Călăraşi ar vota 31% cu PSD şi 29% cu PNL.

Virgil Diaconu spune că poziţia din sondaj nu-l recomandă, obligatoriu, pentru poziţia de candidat al USL la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, însă dacă va candida şi va fi ales îi asigură pe călărăşeni că el este primarul de care au nevoie.

PSD-istul Diaconu precizează că Nicolae Dragu nu poate fi învins, separat, de nici unul dintre candidaţii PSD ori PNL, de aceea este necesar ca cele două mari formaţiuni politice să se sprijine reciproc pentru a schimba conducerea municipiului.

Diaconu este dispus să-l sprijine puternic pe Daniel Drăgulin, în situaţia în care negocierile politice de la Centru, îl vor desemna pe liberal candidat la funcţia de primar al municipiului Călăraşi: „Indiferent cine va fi candidatul, vom merge împreună. Dacă nu vom fi uniţi şi nu vom merge împreună, nu vom avea nici o şansă în faţa lui Dragu.”