in

Viscol la Călărași: trenuri anulate, drumuri blocate, școlile închise

viscol Calarasi (7)

În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 20 ore pe teritoriul județului Călărași, pompierii militari în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene reușesc să ducă la bun sfârșit misiune după misiune.

Pompierii militari călărășeni au intervenit eficient în cooperare cu reprezentanții Secției Drumurilor Nționale și ai Secției Drumuri Județene ajungând la toate solicitările, fie că au fost solicitați la intervenții de tip SMURD, incendii sau misiuni de salvare a persoanelor rămase blocate în zăpadă.

Pompierii militari călărășeni au acționat pe cod portocaliu la aproape 50 de misiuni, în condiții greu de închipuit, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă mare de aproape un metru pe alocuri și un viscol năprasnic.

La rândul lor, paramedicii SMURD, așa cum ne-au obișnuit, și de această dată, au sfidat vicisitudinile naturii și au ajuns în timp util la toate solicitările, fiind salvate 18 persoane cu diferite afecțiuni medicale, care au ajuns în siguranță la cele mai apropiate unități spitalicești.

Au fost degajate din zăpadă 48 de autovehicule, printre care și un autocar și două microbuze, fiind salvate în total aproximativ 120 de persoane.
Autocarul care a rămas blocat între localitățile Luica și Nana, a fost repus pe carosabil de către pompieri cu ajutorul colegilor de la Secția Drumuri Naționale, operațiunea de salvare durând aproximativ o oră și 20 de minute.

Pentru cele două microbuze și alte cinci autoturisme blocate pe A2 între km 74 și 84 au acționat pompierii militari din cadrul secțiilor Lehliu Gară și Dragalina cu câte un autocamion de intervenție fiecare.
Misiunile de salvare a persoanelor blocate de viscol în trafic s-au desfășurat în următoarele localități: Lehliu, Luica, Călăreți, Nucetu, Dor Mărunt, Drajna, Solacolu, Sohatu, Florica, Fundulea și Perișoru, cât și pe Autostrada Soarelui. (sursa: Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu)

În municipiul Călărași nu s-au înregistrat probleme deosebite, majoritatea căilor de acces fiind deszăpezite, după cum se poate vedea în imaginile atașate.

viscol Calarasi