in

Vorbeşte!

vorbeste„Vorbe-n vânt” – o expresie suficientă pentru a justifica irosirea unor cuvinte, aruncate fără nici un efect.

Sunt momente în viaţă când vorbele noastre se pierd în vânt, pur şi simplu, sau când lasă amintiri adânci în mintea noastră, câteodată răni în inimă.

Vorbele se dovedesc în cele din urmă un capital important pentru cel care ştie să le meşteşugească („Vorba dulce mult aduce”) sau o armă deosebit de periculoasă.

La fel de mult pot valora şi vorbele nespuse. Nu este suficient ca tu să simţi dragoste pentru jumătatea ta. Dacă nu i-o declari, apar suspiciuni semne de întrebare… Nimeni nu ştie ce se află în sufletul tău dacă nu laşi vorbele să-ţi însufleţească gândurile.

Multe lucruri deosebit de importante au murit nespuse pentru că de prea multe ori am crezut că atitudinea noastră spune totul şi că ceilalţi au înţeles ce simţi şi ce gândeşti.

Faţă de animale, am primit darul graiului viu pentru a putea simţi mai mult şi pentru a trăi mai intens. De ce să ne reducem, atunci, la stadiul, unui căţeluş afectuos, care dă din coadă. Atenţie, în unele cazuri, câinii dau din coadă ca exprimare a agresivităţii, nu neapărat a bucuriei. Oamenii vorbesc şi n-ar trebui să ghicească ce vor ceilalţi semeni de la ei. Vorbeşte, îndrăzneşte să spui ce te bucură, ce simţi, ce te nemulţumeşte! Vorbirea ne-a fost dată ca să fim mai mult decât nişte animale. Trăieşte cu şi prin viu grai! Nu te feri, să fii, într-adevăr om!

Marius STROE

Numai dacă nu vrei

Curaj!